Başkan Özer: Ulaşım Bir Şehrin Damarlarıdır

Başkan Özer: Ulaşım Bir Şehrin Damarlarıdır

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 113. No.luEsenyurt Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin düzenlediği geleneksel iftarprogramında minibüsçü esnafıyla bir araya geldi. Ulaşımı bir şehrin damarlarınabenzeten Başkan Özer; “Ben bir şehri insan vücuduna benzetirim. Ulaşımı insanvücudunun en hayati organı olan damarlarıdır. Bir damarınız eğer tıkanırsa krizgeçirirsiniz. Açmazsanız eğer ölümle sonuçlanır.” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Kadir Gecesi’nde113. No.lu Esenyurt Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin düzenlediği gelenekseliftar programında minibüsçü esnafıyla bir araya geldi. Esenyurt KültürMerkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı veİBB Genel Koordinatörü görevini üstlenen Coşkun Tanış, Esenyurt Kent KonseyiBaşkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun,İstanbul Minibüsçüler Odası ve belediye başkan yardımcıları katılım sağladı.Yapılan ilahi dinletisinin ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualaredildi, oruçlar açıldı.

“UlaşımBir Şehrin En Önemli Yönüdür”            

Ulaşımın bir şehrin en önemli yönü olduğuna dikkat çeken EsenyurtBelediye Başkanı Prof . Dr. Ahmet Özer şöyle konuştu; “113. No.lu EsenyurtMinibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin iftarına hem bizi davet ettikleri içinteşekkür ediyorum hem de hepinize hoş geldiniz diyorum. Kadir Gecemiz mübarekolsun. Bugün görevde 2. günümüz. Uzun bir maraton sonunda buraya geldik. Ulaşımbir şehrin en önemli yönüdür. Ben bir şehri insan vücuduna benzetirim. Ulaşımıinsan vücudunun en hayati organı olan damarlara benzetirim. Bir damarınız eğertıkanırsa kriz geçirirsiniz. Açmazsanız eğer ölümle sonuçlanır. Diğer organlarda öyledir. Örneğin akciğerler de şehrin yeşil alanlarıdır. Onlar yoksa heminsan hem de şehir hasta olur. Mesela insanın bağırsak sistemi çok hayati birorgandır.  Bir şehrin özellikle temizliğikatı ve sıvı atık sistemi iyi işlemezse o şehir hasta olur. Ama bunlarınhepsinden en önemlisi ulaşımdır. Çünkü eğer kan o besinleri ilgili hücrelere götürmezseo organlar felç olur. Örneğin kangren olur, kesip atmak zorundasınız.Dolayısıyla ulaşım önemli, bu kooperatifimiz de bu nedenle önemli bir göreviyerine getiriyor.”

“Esenyurt’u21. Yüzyıla Yakışır Bir Şehir Haline Getireceğiz”

Başkan Özer Esenyurt’ta barış ve kardeşlik köprüsü kuracaklarınıifade ederek sözlerine şunları ekledi; “Huzurlu, güvenli, yaşanabilir bir şehiryaratacağız. Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır bir şehir haline getireceğiz. Buhedefleri gerçekleştirebilmek için projelerimiz var. Ama bunları yine toplumunçeşitli kesimleri ile görüşerek yapacağız. Bir ilçe belediyesinin 3 ana rutinişi vardır; biri ulaşım, bir diğeri temizlik, bir diğeri de park vebahçelerdir. Bu nedenle kente değer katacak işleri, kentin kaynakları oranındaproje havuzunda üretip vatandaşlarla buluşturacağız. Halkın acil olansorunlarını çözen ve kaynağı olan projeleri peyderpey uygulayacağız. Beninanıyorum ki 5 yılın sonunda Esenyurt’ta yaşayan hemşerilerimizin gururlayaşadıkları ilçeyi söyleyebilecekleri bir Esenyurt yaratacağız. Onlar da birBeşiktaşlı gibi bir Kadıköylü gibi gururla şehirlerini söyleyebilecekler. Benimen büyük hayalim bu. Bunu da sizlerle beraber başaracağız. Hep söyledim; halkolmazsa işin içinde asla başarı olmaz. Artık rantçı belediyeye son verdik,halkçı belediyeyi ihya ediyoruz. Şunu da söyleyeyim; adil, eşit, kapsayıcı veulaşılabilir bir yerel yönetim modeli uygulayacağız. Herkesin belediye başkanıolacağım, ayrım yapmayacağım. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyor, birkez daha Kadir Gecenizi kutluyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin.”

7uygy9qwhg1o8xvlu5lmsnz6.jpg

noaItgfhst7zen5mvpuljqol.jpg

lmweur72frIbkyvqo91istjj.jpg

vjhvsmtfylxckmdhogduntnj.jpg

45eqi7vqzugf8blddfcyba9x.jpg

voqd8ym9vtu3kffkpjgze7ai.jpg

f8zxuikgw3gqayvsoyvwb2k0.jpg

yejlofbvr2mshu1wbaxrnesz.jpg

8oukfajpzlb9tkyr0szi2g4m.jpg

0uhcfgxkoqsyjondn3bp17z9.jpg

pw6talqukrkecxsnl1r95xjw.jpg

qgnzc47xtrkltuhyzu8abaev.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.