BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları Kağıthane’de törenle başladı.

Cumhuriyet’in ilanının 96. yıldönümü etkinlikleri; Kağıthane’de Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene ilgi yoğundu.

Kağıthane Meydanı’nda gerçekleşen törene Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, İlçe Kaymakamı Hasan Göç, 3. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Kıdemli Albay Uğur Alpat, mülki erkan, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir mesaj yayımlayarak; ‘’ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde; bu aziz vatanı bizlere yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bir ve beraber olarak nice kutlu bayramlar geçirmeyi diliyorum. İstiklal ve istikbalimiz için kahramanca mücadele eden tüm şehit ve gazilerimiz; bizlerin onuru ve gururudur. Türk Milleti’nin kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi bugünle birlikte taçlanmıştır. Ecdadımız canı pahasına milli egemenliğini korumuş ve Cumhuriyet’i ilan ederek bunu tüm dünyaya göstermiştir. Ecdadımızın bizlere armağanı olan cennet vatanımızı korumak ve onu yücelterek gelecek nesillerimize emanet etmek en önemli vazifemizdir. Ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında her yeni güne bu şuurla uyanıyor, milletimizin bize verdiği görevi layığıyla yapabilmek için çok çalışıyoruz. İnanıyorum ki bir ve beraber olarak her zorluğun üstesinden gelecek, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmiş olacağız.’’ İfadelerini kullandı.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.