BAŞKAN SAVAŞ’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN SAVAŞ’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İslamiyet’te Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş mesajında, “Peygamber efendimizin dünyaya geldiği gün Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Yeryüzünün şereflendiği gün olarak idrak edilen Mevlid Kandili  insanlığın doğruluğa ve iyiliğe açılan nadide kapısıdır. Bu mübarek geceye bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi ve yararlı insan olmayı özümseyerek yaşamamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin ilimize, ülkemize, bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini temenni ederek, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutlarım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.