BAŞKAN SAVAŞ’TAN BELEN’DEKİ YANGIN HAKKINDA AÇIKLAMA

BAŞKAN SAVAŞ’TAN BELEN’DEKİ YANGIN HAKKINDA AÇIKLAMA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan yangın yerinde incelemelerine devam ediyor.

 

Saat 20:30 civarında son durumu değerlendiren Savaş, yaklaşık 250 hektarlık alana yayılan yangının  Soğukoluk, Nergisli, Yapraklı, Müftüler ve Benlidere civarlarında riskli şekilde devam etmekte olduğunu açıkladı.

 

“HBB, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE AFAD EKİPLERİ ÖNLEMLER ALIYOR”

 

Başkan Savaş şöyle dedi:

 

“Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasında bir sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkiinden Yapraklı’ya kadar uzandı. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, Jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar  gördü. Bunun dışında ormanda tabii ki birçok canlıyı kaybettik. Ama insanlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı.

 Yaklaşık 250 hektarlık alanda yangın maalesef ormanımıza zarar vermiş gibi görünmekte”

 

“HERKESİN HASSASİYET GÖSTERMESİ LAZIM”

 

Hatay’daki hava sıcaklığın oldukça yüksek olduğunu ve bu durumun da ciddi bir risk oluşturduğunun da altını çizen Savaş, “ Havaların aşırı sıcak olmasından kaynaklı ufacık kıvılcımlar bile orman yangınlarına sebep olabiliyor. Bu nedenle bu yangın meskun mahale yakın çıkmış. Ama ormanda da olsa başka noktalarda da olsa bu sıcak günlerde çok dikkat etmemiz lazım. Özellikle piknik yapan insanlarımız özellikle ateşli yaklaşımlarda mangal yakımında bulunmamaya gayret göstermelerinde fayda var. Çünkü hava sıcak, orman kupkuru ve hızlı bir şekilde rüzgar da olunca yangın yayılıyor. Hal böyle olunca da bir çok ekip teyakkuzda olup çalışmaya başlasa bile saatlerce günlerce süren orman yangınıyla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Ve ormanda birçok canlıyı ağaçlarımızı kaybediyoruz” açıklamalarında bulunarak vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

 

Başkan Savaş, Belen- Sarımazı mevkiinde etkili olan yangına karşı ilgili tüm ekiplerin yoğun bir şekilde söndürme çalışmalarına devam ettigini vurgulayarak bölgede yaşayanların tedbirli olmasının önemine dikkat çekti.

125Ir6bptnyjcomx3gwtuj0d.jpg

r9pmlyt8yqlixofqakhuzcsr.jpg

uvxbwn9dqfc08uhh5d7gkvyp.jpg

qg5ctp6mkeun1a0qrsujynjs.jpg

5fbhomkutfxrld60xzwu1hjp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.