Başkan Yıldız: Beyoğlu, Cumhuriyet’in 100. Yılına Yakışır Bir Planlamayla Türkiye Yüzyılı’na Hazır

Başkan Yıldız: Beyoğlu, Cumhuriyet’in 100. Yılına Yakışır Bir Planlamayla Türkiye Yüzyılı’na Hazır

Başkan Yıldız: Beyoğlu, Cumhuriyet’in 100. Yılına Yakışır Bir Planlamayla Türkiye Yüzyılı’na Hazır

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 18 ülkeden 22 üniversitenin katılımıyla düzenlenen FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol Şampiyonasının finalinde konuşan Başkan Yıldız, “Beyoğlu, Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir planlamayla kültürde, sanatta, sporda, eğitimde Türkiye Yüzyılı’na hazır” dedi.

FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol Şampiyonasının finali, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünde Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 18 ülkeden 22 üniversitenin katılımıyla Galataport’ta düzenlenen organizasyonda Türkiye’yi erkeklerde İstanbul Teknik Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi, kadınlarda ise Gazi Üniversitesi temsil etti. Final maçlarının öncesinde oyunculara başarı dileyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhuriyet Bayramının heyecanını yaşadığımız bugünde uluslararası dev bir organizasyona ev sahipliği yapmanın da ayrıca gurur verici olduğunu söyledi.

TURNUVANIN CUMHURİYET BAYRAMI’NDA GALATAPORT’TA GERÇEKLEŞMESİ AYRICA ANLAMLI

İşbirliklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na teşekkür eden Başkan Yıldız, “Beyoğlu, Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir planlamayla kültürde, sanatta, sporda, eğitimde Türkiye Yüzyılı’na hazır. Üniversite şehri haline gelen Beyoğlumuz’da bugün 18 ülkeden 22 üniversiteyi sporun birleştirici ruhuyla bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Galata Rıhtımı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile yola çıktığı yer. Bu turnuvanın Cumhuriyet Bayramı’nda Galataport’ta gerçekleşmesi ayrıca anlamlı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.