BAŞKAN YILMAZ: “ESNAFIMIZA GÜÇ KATACAK HER KONUYU KENDİMİZE DERT EDİYORUZ”

BAŞKAN YILMAZ: “ESNAFIMIZA GÜÇ KATACAK HER KONUYU KENDİMİZE DERT EDİYORUZ”

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında kutlanan 35. Ahilik Haftası kapsamında, Silivri’de uzun yıllardır faaliyet gösteren ve ilçenin adeta kurumsal hafızası olmuş 30 esnafın fotoğrafları çekilmiş ve Silivri Belediyesi tarafından sergilenmişti. Sanatçı Emine Toprak tarafından çekilen ve usta-çırak ilişkisini, alın terini ve emeği yansıtan fotoğraflar, Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası Fotoğraf Teslim Toplantısında sahiplerine takdim edildi. Silivri Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen programa; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan ve esnaflar katıldı.

“AHİLİK YÜKSEK AHLAK, FAZİLET VE SEVGİNİN TEZAHÜRÜDÜR”

Programda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sizlerin de bildiği üzere 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında 35. Ahilik Haftası’nı kutladık. Kutlama programımızda Silivri’de meslekte 50 yılı geriden bırakan esnaflarımıza plaket takdim edip, Silivri’nin en eski esnaflarından Seyfi Atun ağabeyimize şed kuşanması gerçekleştirmiştik. Yine Ahilik Haftası kapsamında, ilçemizde faaliyet gösteren ve hepimizin hayatına bir şekilde dokunmuş, anılarını süslemiş, Silivri’mizin adeta kurumsal hafızası olmuş esnaf ve sanatkârlarımızı, sanatçımız Emine Toprak’ın marifetiyle dükkânlarında fotoğraflamıştık. Bugün de hem sizlerle hasbihal etmek hem de bu fotoğrafları günün anısı mahiyetinde sizlere hediye etmek adına bir araya geldik. Silivri’mizde yıllarca esnaflık yapmış birçok esnafımız var. Bu esnaflarımızı temsilen 30 esnaf ve sanatkârımıza fotoğraflarını birazdan teslim edeceğiz. Bu vesileyle, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odamızda, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odamızda, Sanayi Sitelerimizde görev yapan ve ahirete irtihal eden tüm başkan ve yöneticilerimize, alın terini, el emeğini katarak yıllarca bu şehirde esnaflık yapmış ve ahirete irtihal etmiş tüm esnaf ve sanatkârlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ahilik, Türk medeniyetinde çok önemli bir yere sahiptir. Yaklaşık 820 yıl önce Ahi Evran-ı Veli tarafından Anadolu’da Ahilik teşkilatı kurulmuştur. Felsefesiyle, kurallarıyla, ilkeleriyle, kendine has özellikleriyle yüzyıllar boyunca ulu bir çınar gibi köklerini Anadolu’ya salmıştır. Ahilik her şeyden önce yüksek ahlâkın, yüksek faziletin ve yüksek sevginin tezahürüdür. Ahiler; yoksulun, mazlumun, öksüzün, garip gurebanın ihtiyacını gideren, toplumsal yaralara merhem olması sebebiyle Türk kültüründe çok ama çok önemli bir yere sahip olmuştur. Felsefesi ve düşüncesiyle ticari hayata, siyasi ve askeri gücüyle devlet hayatına, yardımlaşma ve paylaşma düsturuyla da toplumsal hayata her zaman pozitif anlamlar yüklemeyi kendilerine şiar edinmişlerdir. Biz Silivri’de 3,5 yılı aşkın bir süredir görevdeyiz. Görev süremiz boyunca ilçemizde Ahilik kültürünün yaşatılması adına her zaman esnaf ve sanatkârımızın yanında olmayı kendimize amaç edindik. Esnaflarımızın dükkânının önündeki altyapı probleminden kaldırımına ve aydınlatmasına kadar, onlara güç katacak her konuyu kendimize dert ediyoruz. Her zaman sizlerle bir arada olduk, görev süremiz boyunca da olmaya devam edeceğiz. Her ne sıkıntınız olursa olsun sizlere kapımızın sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi istiyorum. Silivri’deki esnaflarımızın, sanatkarlarımızın; tıpkı Ahi Evran’lar gibi, Hacı Bektaş’lar, Yunus Emre’ler gibi, Anadolu kültüründe yardımlaşmanın, dayanışmanın, darda kalanın zorda kalanın yanında olmanın ülküsüyle hareket edeceğine inancım tamdır.” dedi.

Programa katılan esnaflar duydukları memnuniyeti ifade ederken, oda ve kooperatif başkanlarıyla birlikte fotoğraf takdiminin ardından program sona erdi.




rfuidbupsw8y7nbqIq650cla.jpg

qiw6d5vlfzkno1gysuusva70.jpg

phwt0dgywxvbl7cjja6kqo2x.jpg

8jrxfg2heud0pucvp35vs7ny.jpg

p5dvn2hafdonket14agIyksu.jpg

aqovy7dj0b26kv5hedoe4atw.jpg

jvs2coIfv7cbz6mgpfbanrya.jpg

ejirh6fnba3t9wop1g8dzyth.jpg

Iovmhlmreg5te68wnpqxuuib.jpg

8aqhtnzqomjbgevmrics4sxh.jpg

dxx3ce2nzyv1sbiz8trc0og7.jpg

xzht14cnysvr8mxpo57ew9gf.jpg

nv9jdwaxw0kh1ipqateprIrb.jpg

buqIlxa2cseh09otv1ysb5or.jpg

5sgrk3wvtrjzm81elyicaqjb.jpg

lsao7pectybz02ymmrx5urkj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.