BAŞKAN YILMAZ GÜMÜŞYAKA’DA SESLENDİ: “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZDIK”

BAŞKAN YILMAZ GÜMÜŞYAKA’DA SESLENDİ: “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZDIK”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede geleneksel hale gelen iftar programları kapsamında, Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla Gümüşyaka Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde kurulan gönül sofralarında hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. İftar programının ardından otopark alanında Gümüşyaka Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Gümüşyaka’da yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Yoğun katılımla gerçekleşen iftar ve toplantı programına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: “E-5’İN GÜNEYİNDEKİ BÜTÜN PROBLEMLER SON BULDU”

Programda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Manevi hayatımızın bu güzide döneminde Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Biz göreve gelmeden önce, ‘Kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olacağız’ demiştik. Bugün ise Allah'a şükürler olsun ki; kısık seslerin sesi, darda kalanların nefesi, ihtiyaç sahiplerinin adresi Silivri Belediyesi oldu. Silivri sadece çarşı meydanından ve sahilinden ibaret değildir diyerek kollarımızı açıp bütüncül bir anlayışla yönetime koyulduk. Silivri Belediyesi olarak Gümüşyaka Mahallesi’nde depreme dayanıksız olan eski sağlık ocağını yıkarak yerine yenisini yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Silivri’de bir kreş yapmak istedi. İBB’ye ait bir arsa yoktu. Gümüşyaka’nın en kıymetli arazisini kreş yapmak üzere İBB’ye tahsis ettik. Seçimlerden sonra bu kreşin kurdelesini kesip açılışını yapacağız. Belediyemize ait imarlı bir arazimizde gençlerimiz için içerisinde; 35x50 ölçülerinde halı saha, soyunma odaları, duşları, hakem odaları, basketbol sahası, çocuk parkı ve kamelyalar olan mini bir spor ve etkileşim alanını yaptık. Bu bölgede park yoktu. Silivri Belediyesi olarak buradaki 4 sokağımızda yeni ve modern parklar inşa ettik. Yeşil alanlara tam 12.000 metrekare sulama sistemi kurduk. Farklı türlerden 1.248 ağacı Gümüşyaka’da toprakla buluşturduk. Fatih Caddesi üzerinde iyileştirme çalışmalarımızla caddemizi ışıl ışıl hale getirdik. İSKİ, BEDAŞ, Türk Telekom ve Silivri Belediyesi bu bölgede; 30.000 ton asfalt, 38.042 metrekare parke taşı imalatı, 17.211 metrekare parke taşıyla yol yapımı, 3.441 metre uzunluğunda bordür imalatı, 28.725 metre yeni yol ve 150 adet aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalarımızla E-5’in güneyindeki bütün problemler son buldu” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZDIK”

Silivri Belediyesinin sosyal belediyecilik alanındaki hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi tüm Türkiye'de sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığının kitabını yazan bir belediyedir. Silivri Belediyesi olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla her ay 5.000 kişiye düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Kıyafete ihtiyacı olan her aileye kıyafet bankamızdan dilediği kadar kıyafet erişimi sağlıyoruz. 1.100 vatandaşımıza her gün aşevimizle sıcak yemek dağıtıyoruz. İlkokul 1,2, 3 ve 4. sınıfa giden 1.100 çocuğumuzun beslenme çantalarını hazırlıyoruz. 200 çocuğumuza ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz. Ücretsiz dil okulumuz ve ücretsiz Güzel Sanatlar Akademimizle gençlerimize hizmet ediyoruz. Silivri Belediyesi olarak 5 yıl içerisinde 19 tane kütüphane ve etüt merkezi açtık. Çok kısa bir sürede Selimpaşa ve Gümüşyaka’da kütüphane ve etüt merkezi açacağız. Silivri Belediyesi olarak bütün diyaliz ve kanser hastalarını ücretsiz taşıyoruz. Evde sakal tıraşından ev temizliğine kadar evde bakım hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin ve İstanbul'un en kapsamlı engelsiz yaşam merkezini Silivri'de açtık. Silivri Belediyesi olarak üniversiteyi kazanan çocuklarımıza 750 TL burs veriyoruz. Gümüşyaka’mızda Alevi inancına sahip kardeşlerimiz, canlarımız var. Silivri’deki Cemevimizden bize bir talep geldi. ‘Başkanım Cemevimiz çok kötü durumda. Bize pırıl pırıl bir Cemevi yapar mısınız?’ dediler. Buradan müjdesini vermek istiyorum. Bir protokolle Cemevimizin yer tahsisini yaptık. Önümüzdeki dönemde Alevi kardeşlerimizin rahatça ibadet edecekleri Cemevinin temelini hep birlikte atacağız” diye konuştu.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü KENDİMİZE REHBER EDİNECEĞİZ”

Silivri Belediyesinin tarım politikaları ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak 113 çiftçimize tam 32 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıttık. 112 çiftçimize 112 paket Türk ayçiçek tohumu dağıttık. 58 çiftçimize 5.000 balya saman ve 75 çiftçimize 5 çeşit toplamda 15.000 adet yazlık ve kışlık fide dağıttık. Silivri Belediyesi olarak daha buradan saymakla bitiremeyeceğim tarım çalışmalarına imza attık. Biz, çiftçi ve hayvancı demeye, tarım topraklarını korumaya, Türk tohumuna, Türk tohumcusuna ve Türk tarımına destek vermeye devam edeceğiz. Silivri Belediyesi olarak bu ilkemizden asla vazgeçmeden, ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendimize rehber edineceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine rehber edinmek, onu anlamakla olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve onu kendine rehber edinmek, sloganlarla olmaz. Onu anlamak sosyal medya hesaplarına, billboardlara ve pankartlara adını yazmakla olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber edinmek, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne sıkı sıkı bağlanmakla olur. Biz gardırop Atatürkçülüğünü reddediyoruz. Biz Atatürk’ü, doğru yorumlayıp ve doğru algılayıp kurduğu Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türk ve Türkiye yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle köylüyü ve çiftçiyi yine milletin efendisi kılmak için aralıksız çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞYAKA SAHİLİNİ TANIYAMAYACAKSINIZ”

Yeni dönemde Gümüşyaka Mahallesi’nde hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Yılmaz, “Planlı bir şehir mutlu bir şehrin anahtarıdır. Silivri Belediyesi olarak Gümüşyaka Mahallesi’nin nazım ve uygulama imar planlarını, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve onların malını koruyacak bir şekilde hazırladık. Gümüşyaka Kapalı Pazar Yerinin üzerine Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulumuna başlıyoruz. Artık Silivri Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek ve elektrik parası ödemeyecek. Bölgemizde balıkçılığı geliştirmek ve balıkçı esnafını artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile girişimlerimiz devam edecek. Profesyonel maçların oynanacağı bir stadyumu Gümüşyaka’mıza hediye edeceğiz. Adına festival düzenlenmeyen 3 beldemiz var. Gümüşyaka da bu beldelerimizden bir tanesidir. Gümüşyaka’da bir Ayçiçek ve Tarım Festivali düzenleyeceğiz. Gümüşyaka’da herkesin gidebileceği, şezlong ve soyunma odasının ücretsiz olduğu bir halk plajı yapacağız. Vatandaşlarımızın akşamları çıkıp hava alacakları, aydınlatmalarıyla, banklarıyla ve yeme içme alanlarıyla Gümüşyaka sahilini tanıyamayacaksınız. Hayata geçireceğimiz projeler şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SEÇİMLERDE SİZLERDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK BEKLİYORUZ”

Mevcut İBB yönetimi hakkında eleştirilerde bulunan ve Cumhur İttifakı paydaşı olarak vatandaşlardan destek isteyen Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak devasa hizmetleri Silivri’ye getirirken merkezi idareden, yani Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli destekler aldık. Şimdi bu hizmetlerin devam etmesi için Cumhur İttifakı adına sizlerden destek bekliyoruz. Siz öyle bir destek vereceksiniz ki, Silivri'de Volkan patlayacak, İstanbul Muradına erecek. Sayın Murat Kurum’la Volkan Yılmaz’ın birlikteliği çok güçlü bir birliktelik olacak. Murat Kurum, bakanlık yaptığı dönemde bizlere çok yardımcı oldu. Sayın Kurum yetkin, genç, dinamik, çok ağır görevlerde bulunmuş, selde, depremde Türkiye'nin ona ihtiyacı olduğu her an saç sakal karışmış bir şekilde çalışma alanlarını hiçbir zaman terk etmemiş biridir. Onun için Silivri’de Volkan Yılmaz'a, İBB’de Sayın Murat Kurum’a sizlerden güçlü bir destek bekliyoruz. Mevcut İBB yönetimi mikrofonu bulduğu zaman herkesten fazla konuşuyor. ‘Gel bakalım, çizmeleri giy’ dediğimiz zaman ortada yoklar. ‘Gelin bakalım, bir fakirin karnını doyuralım, engelli çocukların, özel bireylerin eğitimleri için kolları sıvayalım’ dediğimiz zaman ortada yoklar. Kürsüde kol sıvamak kolaydır. Gelin bakalım çarşıda, pazarda ve tarlada kolları sıvayın. Ancak denize ve plaja giderken kol sıvayıp ceket çıkarıyorlar. Biz bu şekilde olmayacağız. Biz Silivri ve İstanbul için dertli olmaya devam edeceğiz. Biz Silivri’de dik durmaya devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımıza asla ama asla diklenmeyeceğiz. Sizlerle olmaya, el ele tutuşmaya, gönül gönüle vermeye, aşımızı, ekmeğimizi ve işimizi paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 




s81kblramogroyzxc67fbwtu.jpg

mIjcc6eyrtd983ar1xn5kekn.jpg

cIy1px2o43fhp6g8rtvvsqtf.jpg

vtrjd4aym2po8ixgczpsj05f.jpg

kpxuw1sql5fvr7uzbidIxzdg.jpg

vIypfaqyrkh5jg4gsma9zeik.jpg

7qtz9lvyobcpvge20a5xirah.jpg

8m0t1hmofxwsdgeyk6dwIx2u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.