BAŞKAN YILMAZ: “HİZMET GÖMLEĞİMİZİ GİYDİK”

BAŞKAN YILMAZ: “HİZMET GÖMLEĞİMİZİ GİYDİK”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alipaşa Mahallesi’nde bulunan sanayiciler ile bir araya geldiği toplantıda, “Sizin sorunlarınız ile dertlenip Silivri’ye hizmet etmek istiyorum” dedi. İşadamlarının taleplerini dinleyen başkan Yılmaz, çözüm yöntemle

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölge sanayicileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Yılmaz, beraberinde Başkan Yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Bozdağ ile birlikte Alipaşa bölgesi sanayicileri ile buluştu. Bölgenin sorunlarının konuşulduğu kahvaltılı toplantı Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun’un ev sahipliğinde gerçekleşti.

YILMAZ: “ÜRETKEN BELEDİYECİLİK GÖMLEĞİMİ GİYDİM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Silivri’de yaşayan iş insanlarının yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Bu konuların ayaküstü 5 dakikada konuşulmasını doğru bulmayıp bu toplantıları planladık. Amacımız öncelikle tanışma ama benden çok sizin konuştuğunuz, önerilerinizi, sorunlarınızı, taleplerini dinlemek istedik. Bugün dördüncüsünü yapıyoruz. Ben 5 yıl boyunca parti gömleğimi çıkarıp hizmet gömleğimi, gönül belediyeciliği, üretken belediyecilik gömleğimi giydim. Sizin dertleriniz ve sorunlarınız ile kederlenip, Silivri’ye hizmet etmek istiyorum. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da bu kapsamda ziyaret ederek hem başarılar diledim hem İstanbul’a, Silivri’ye hizmet gözü ile bakmamız gerektiğini, Silivri ve diğer problemleri parti ve ideolojik görüşlerden sıyırılıp sorunları beraber çözmemiz gerektiğini kendisine ifade ettim. O da yaklaşımının bu yönde olduğunu söyledi.  

BAĞI BOZMADAN NASIL BAKIMLI HALE GETİREBİLİRİZ

Sizlerin ne kadar zor şartlarda, ne riskler ile sanayicilik yaptığını biliyorum. Biz Marka Kent Silivri hayali ile yola çıkarken, çevresi doğası kirletilmeden, herkesin hafta ortası hafta sonu bir kaçış rotası, organik ürünleri gelip yerinden almak istediği bir turizm şehri, çevresini ve doğasını kirletmeyen sanayisi ile işin ve refahın arttığı bir Silivri... El ele verildiğinde bunlara ulaşabileceğimizi biliyoruz. Günde 18 saat Silivri ile yatıp Silivri ile kalkıyorum. Bana ne zaman ulaşmak istiyorsanız 24 saat sizinleyim. Nasıl üzüm yiyebiliriz; bağcıyı dövmeden ve bağı bozmadan o bağı nasıl bakımlı hale getirebiliriz. Önemli olan bu. Yani olumlu bakarsak, ne talebiniz olursa olsun en az bir kez dinlemekle mükellefim. En büyük problemlerinizden biri aradığınız özellikte işçi bulmak. Var olan Kariyer İstihdam Ofisimizi güçlendirdik, sizleri ziyarete gelecekler. Eş dost için sizi arayıp işe alın demeyeceğiz, bize gelen talepler ile Silivri’de büyüyen işsizliği bir nebze azaltmak, aynı zamanda sizin de aradığınız işçiye ulaşmanızı sağlamak için bizi bir köprü görün. Bu konuyu bu anlamda değerlendirmenizi istiyorum.”

ÇÖZÜMLER KONUŞULDU

Başkan Yılmaz, sanayicilerin taleplerini dinlediği toplantıda dile getirilen; asfalt yol yapımı, bazı fabrikaların ruhsat sorunu ve imar durumu ile 1/100.000 ölçekli planlar, afet ve yangın riski dolayısıyla yakın bölgelerdeki kurumuş otların temizliği, gönüllü itfaiye ekibi kurulması, elektrik kesintileri, internet ve iletişim sorunu, Seymen Mahallesi’ndeki katı atık tesisin oluşturduğu koku gibi konular başta olmak üzere çözümlerini paylaştı. BEDAŞ ile ilgili konularda firma yetkilileriyle randevulaştıklarını da anlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sosyal sorumluluk projelerinde kadın işgücünün kullanıma yönelik iş adamlarının desteğini istedi. Birlik mesajı veren Başkan Yılmaz, son olarak “Silivri’de üretim yapan tüm sanayiciler birbirinden haberdar olmalı. El ele yapamayacağımız hiçbir iş yok. Silivri’yi her yönüyle tek vücut marka bir kent haline getireceğiz” dedi.


Kaynak: Silivri Belediyesi














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.