BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ’NİN SORUNLARINI ÇÖZERKEN HİÇBİR MAZERET ÜRETMİYORUZ”

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ’NİN SORUNLARINI ÇÖZERKEN HİÇBİR MAZERET ÜRETMİYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iş yeri ziyaretleri kapsamında Silivrili esnaf ve işletmecilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Kozmetik ve temizlik sektöründe kullanılan esans üretimi alanında faaliyet gösteren Seluz Kimya Fabrikasını ziyaret eden Başkan Yılmaz, Fabrika Sahibi Murat Öztürk ve fabrika personelleriyle sohbet etti. Silivri’deki çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, hizmetlerin aksamadan devam edeceğini belirtti.

BAŞKAN YILMAZ: “MAZLUMLARA YUNUS ZALİMLERE YAVUZ OLMAYI BENİMSEDİK”

Ziyarette bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak bugüne kadar herkese eşit mesafede yaklaşan ve her zaman haklıya hakkını teslim eden bir belediye olduk. Ecdattan gelen bir ifadeyle; ‘Mazlumlara Yunus Zalimlere Yavuz Olma’ şiarını benimsedik. Garip, gureba, yetim, düşkün, darda, zorda ve yolda kalan yanında Silivri Belediyesini hissedecek dedik. Silivri Belediyesi olarak ilk günden itibaren Silivri'nin ne kadar kronik, birikmiş ve üzerinde mazeret üretilen problemi varsa hepsini çözdük. Göreve geldiğimizde dizüstü çökmüş ve neredeyse artık sırt üstü yere yatacak bir belediye vardı. O günün şartlarıyla 300 milyon TL borç vardı. Belediye işçileri 11 aylık ikramiyesini alamamıştı. Belediyeden emekli olan personellerin halen içeride ikramiye alacağı vardı. Müteahhit ve devlete borçlar da aynı şekildeydi. Belediye, personelinin SGK primlerini bile yatırmamıştı. Bu kurumun her kuruşunun tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğundan hareketle ikramiyeleri, maaşları günü gününe ve tek seferde ödedik. Devlete olan SGK primlerini ve vergi borçlarını günü gününe ödeyen ender belediyelerden biriyiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında belediyemizden emekli olan arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızın emekli ikramiyeleri 50 milyon TL’nin üzerinden tuttu. Silivri Belediyesi olarak emeklilerimizin ikramiyelerinin tamamını, günü gününe ve tek seferde ödedik. Silivri Belediyesi olarak 4 tane bütçe yaptık. Her bir bütçemizde fazlamız var. Silivri Belediyesi hiç bütçe açığı vermedi. Silivri Belediyesi bütçe açığı vermediği gibi 5 yılda tek kuruş kredi kullanmadı” dedi.

“GENÇLERİMİZE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri Belediyesinin gençlere yönelik hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Silivri’de bizden önceki 10 yılda bu şehirde tek kütüphane yapılmamış. 31 Mart’ta sandıklar kapanan kadar Silivri Belediyesi olarak yaptığımız kütüphane sayısı 19’u dokuzu bulacak. 19 tane kütüphane ve 12 tane köy kütüphanesini yaptık. Kütüphanesi, bilgisayar odası ve tiyatrosu olmayan köy okulu kalmayacak dedik ve 12 köy okulumuzu hayırseverlerimiz ve sponsorlarımızla bitirdik. Barış Manço Çocuk Kütüphanesi, Ömer Seyfettin Kütüphane ve Etüt Merkezini bitirdik. Yeni kaymakamlık binası yaptık ve eski kaymakamlık binasını Kültür Bakanlığı iş birliğiyle 50.000 kitaplı bir halk kütüphanesine çeviriyoruz. Ziya Gökalp Kütüphanesi ve Selimpaşa’da yeni bir tane daha kütüphane yapacağız. 3.100 ilköğretim çağındaki çocuğumuza çanta ve kırtasiye desteği veriyoruz. Çocuklarımızın beslenme çantalarını biz hazırlıyoruz. 550 tane üniversite öğrencisi kardeşimize her ay 750 TL yılda 7.500 TL burs veriyoruz. İhtiyaç sahibi 5.000 ailenin her ay düzenli gıdalarını belediye olarak karşılıyoruz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren çocuklarımızın sınav ücretlerini ödüyoruz. Üniversiteyi kazanan her çocuğa 750 TL ‘Hoş Geldin Bursu’ veriyoruz. Silivri Belediyesi olarak çayın, kahvenin ücretsiz olduğu dershane hizmetimiz var. Kadir Has Üniversitesinin sponsorluğunda 200 öğrencimize tek kuruş almadan dershane hizmeti veriyoruz. Üniversiteye hazırlıyoruz ve öğle yemeklerini de Silivri Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Bütün bu hizmetleri gençlerimiz için yapıyoruz. Türkiye genç nüfus açısından çok önemli bir yere sahip. Pırıl pırıl gençlerimiz var ve benim bir belediye başkanı olarak o gençlere sürekli olarak yatırım yapmam lazım. Bu nedenle çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarımız için yatırımlarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.




hr942qxtgusyzcfmlozelv6q.jpg

6ciwsjwft5evxqzcorhtu9dy.jpg

hqnujwcxzvldqapprsleyjfm.jpg

f4yw6imnvru1dl32haztu57v.jpg

7ame6ujvftzksb1sgnicdjux.jpg

lpzcn2zemr7po3vfvthg5qyx.jpg

hkyzalI7sgr4df23i850tjnc.jpg

k4yl9ibqn0cudmacvubhes8r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.