Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın Çağdaş Geleceğini İnşa Ediyor

Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın Çağdaş Geleceğini İnşa Ediyor

ASKİ çalışıyor,kırsalda ve merkezde su problemi yaşayan yerleşim birimlerinin sayısı güngeçtikçe azalıyor.

 Adana BüyükşehirBelediyesi merkezde ve kırsalda içme suyu projeleri gerçekleştiriyor

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevebaşlamasının ardından Adana genelinde içme suyu sorunu yaşayan tek yer bırakmamakiçin çalışan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ),Çukurova, Karaisalı, Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde eş zamanlı içme suyuprojeleri gerçekleştiriyor.

 

Hemmerkez ilçelerde hem de kırsalda içme suyu problemini büyük oranda çözen ASKİ,az da olsa problem yaşanan yerleri tespit ederek projeler hazırlıyor. ASKİ, sözkonusu projelerin ivedilikle hayata geçirilerek vatandaşların sağlıklı vekaliteli suya kavuşmasını sağlıyor.

MerkezÇukurova ilçesine bağlı Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe mevkisinde içme suyuhattı inşa eden ASKİ ekipleri, bölgenin su sorununa son veriyor. Kırsalda daaynı titizlikle çalışmalarını sürdüren ekipler, Karaisalı ve İmamoğluilçelerinin muhtelif mahallelerine sağlıklı su ulaştırmak için içme suyu hattıdöşüyor. Bu kapsamda Karaisalı Demirçit Mahallesi’ne inşa edilen yeni içme suyudeposunun yapımı tamamlandı.

CEYHAN’IN MUHTELİF MAHALLELERİNE İÇME SUYUPROJESİ

Ceyhan’ınBüyükmangıt, Küçükburhaniye ve Yılankale mahallelerini kapsayan içme suyuprojesi dahilinde öncelikle Yılankale Mahallesi sınırları içerisinde içme suyusondaj kuyusu açıldı ve suyun gerekli analizleri yapılarak İnsani TüketimAmaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’e uygun olduğu belirlendi.

Çalışmakapsamında muhtelif çaplarda toplam 7900 metrelik içme suyu hattı inşaediliyor.

KOZAN GEDİKLİ MAHALLESİ’NE 6800 METRE YENİ HAT

Kentgenelinde devam eden projeler kapsamında Kozan’a bağlı Gedikli Mahallesi’ne6800 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşa ediliyor. Farklı çaplarda yeninesil sağlıklı boruların kullanıldığı çalışma tamamlandığı zaman bölgede eskiborulardan kaynaklı olarak sık sık yaşanan arızalar da son bulacak.

 

 

 

gydb9j4omhxhywq6qjnz7pvI.jpg

fhe6q9bomzaezgpfll45i1ts.jpg

uccqz8fxfspa5aglhkghmwn3.jpg

g7hkblufg9rxwf1pzjevqmks.jpg

f9iqvexy27uk0qpagdbholzf.jpg

fsnwjy2qmpI8rtoelha4ifve.jpg

9kbzqnphkfyjrocd63tlw1u4.jpg

y0jjnplgstn4cI3oqreaxkla.jpg

e4sck2yltwjevry1nowxj769.jpg

uxaonskpqtq7ugjhiehzjzsl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.