Başkan Zeydan Karalar, “Adana’ya Her Gelişi Bizim Onur Payemizdir.”

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’ya Her Gelişi Bizim Onur Payemizdir.”

Büyük Önder Mustafa KemalAtatürk'ün Adana'ya gelişinin 100. yıl dönümü kentte törenlerle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndadüzenlenen etkinlikler kapsamında, Adana Valisi Süleyman Elban, AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve  İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava PilotTuğgeneral Mehmet Serkan Dan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Daha sonra saygı duruşundabulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Adana Tren Garı'nda devameden programda, Atatürk'ün 15 Mart 1923'te trenle Adana'ya gelişi temsilicanlandırıldı, trenden inen bir gazi Vali Süleyman Elban'a Türk bayrağı sundu.

Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, depremden dolayı yaşanılan afette hayatını kaybeden vatandaşlaraAllah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladığı konuşmasında, tarihtenönemli kesitler aktardı.

EN ÇOK ZİYARET ETTİĞİŞEHİRLERDEN BİRİ ADANA…

BaşkanZeydan Karalar, “15 Mart 1923, tam 100. yıldayız. Cumhuriyetimizin de 100.yılındayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkyurt gezilerini genellikle önemli siyasal ve sosyal hadiselerin öncesinde ya dasonrasında gerçekleştiriyor. Bu gezilerde en çok ziyaret ettiği yerlerden biride Adana’dır. Cumhuriyetin kuruluşundan önce 3 kez, Cumhuriyetin ilanındansonra da 6 kez Adana’ya geldiler. Adana’yı çok kez ziyaret etmesi aslındaAdana’ya verdiği önemin de bir göstergesi. İlk kez 31 Ekim 1918’de gelir. Ogelişinde Alman komutanın ‘Her şey bitti’ demesine karşılık, ‘Sizin için herşey bitmiş olabilir ama bizim için her şey şimdi başlıyor’ demiştir.’  Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya 3. ziyaretini100 yıl önce bugün yapar. Adana’ya gelmeden önce Yenice İstasyonu’nda sevinçgösterileriyle karşılanmıştır. Trenin Adana İstasyonu’na girmesiyle büyük coşkuve sevinç yaşanır. Kentte bayram havası vardır ve herkesin ruh hali umutlu,coşkuludur. Mustafa Kemal Atatürk, Hatay konusundaki tavrını ilk kez buradadile getirir ve ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-iteşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’ cümlesini de buradakullanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bin bir güçlükle kurduğu TürkiyeCumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir ve ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebetpayidar kalacaktır’ demiştir. Çünkü gençlere güveni tamdır. Hiçbir liderülkesinin gençlerine bu denli güvenmemiştir” dedi.

Törene,Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, İl Emniyet Müdürü Doğanİnci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Taşkın Keleş, gaziler ve öğrencilerde katıldı.

 

m5drahk19Iidlucoyvt6cxj0.jpg

kjlcgI7uzqagzy1phsbl4jui.jpg

eI1lzhqnltdcxkfiuyr9ayjd.jpg

tkbtybgrlsxehy9mucawxaod.jpg

v8e1iznIhwnjyhwsuuyxmo53.jpg

ndk04wybqkgtuv1m6uhpnrr7.jpg

yj7qrvl5du9twwzzIk3oupoe.jpg

t06l34qmqkvb1uzipoznceyf.jpg

e05n4pucl9dofwsqhkohyceg.jpg

jrqpirvfwxljga2wIsuzyfne.jpg

pobtz4mk8savcumwrel1j72l.jpg

xjzhma3guwwxkjInk7z9c1r0.jpg

u2drflscvqghmtea6Itdjzwn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum