Başkan Zeydan Karalar, “Adana Yeniden Bölgenin Öncüsü, İncisi Ve Lideri Olacak.”

Başkan Zeydan Karalar, “Adana Yeniden Bölgenin Öncüsü, İncisi Ve Lideri Olacak.”

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Toplantı Salonu’nda ADASO MeclisToplantısı’na katıldı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın da katıldığıtoplantıda belediye hizmetleriyle ilgili bilgi veren ve önümüzdeki dönemdeyapılacakları anlatan Başkan Zeydan Karalar, görüntülü sunum yaptı.

 

Adana’nınTürkiye’nin kalkınmasında ilk sıralarda yer alan bir şehir olduğunun altınıçizen Başkan Zeydan Karalar, kentin 90’lı yıllardan itibaren yatay seyirizlemesinin ardından ivme kaybettiğini söyledi.

ADANA’YI HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEKONUSUNDA KARARLIYIZ

Adana’nın sondönemde yeniden çıkış yakaladığını vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, “Çevreillerin bizi ihracatta geçiyor olması, Adanalılar olarak hepimizin içiniacıtıyordu. Bizi geçen şehirlerimiz adına seviniyoruz fakat Adanalılar olarakçok daha iyisini yapabilecekken bu durumda olmak üzüntü vericiydi. İnanıyorumki hepimizin birlikte çabası ve çalışmasıyla Adana yeniden bölgenin öncüsü,incisi ve lideri olacaktır. Adana’yı bu noktaya getirme konusunda kararlıyız.Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımcıya destek veren, onların önünüaçan, zorlukları ortadan kaldırıp yatırım yapmalarına olanak sağlayan biryönetim biçimi sergiledik. Bu anlayışla devam edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar.Adana’da tablonun değişiyor olması; Adana’nın değerlerinin ve güzelliklerininülke genelinde daha bilinir hale gelmesi, gelişme ivmesinin yükselmesi, sondönemde birlikte çalışabiliyor olmamızdan kaynaklanıyor. Son yıllardaşehrimizin daha tanınır hale gelmesi ve güzelliklerinin ön plana çıkması, Adanadeyince birlikte hareket edebilmemizden ve herkesin elini taşın altına koymasıylaolan bir durum” dedi.

MALİ DİSİPLİNLE BAŞLADIK, MUCİZEYE İMZAATTIK…

AdanaBüyükşehir Belediyesi’ni gelirin 4 katı borçla ve 351 haciz dosyasıyladevraldıklarını hatırlatan, bunu da belediyenin hangi noktadan buralarageldiğinin anlaşılabilmesi için dile getirdiğini vurgulayan Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi: “Bizim yönetim biçimimizin farklı olduğunu veyaptıklarımızı anlatabilmemiz için nasıl bir tablo devraldığımızın bilinmesişart. Belediyeyi çalışabilir, Adana’ya hizmet edebilir hale getirmemizgerekiyordu. Bu da ancak mali disiplinle gerçekleştirilebilirdi. Sizsanayiciler çok iyi bilirsiniz ki; bir kurumun borcu gelirin 4 katıysa, oradasağlıklı üretim yapılması ve geleceğe güvenle bakılması mümkün olmaz. Bizbelediyedeki olumsuz tabloyu çok kısa sürede değiştirdik. Ben mali disiplinlebaşlayan çalışmalarımızın nasıl sonuç vereceğini yıl yıl söylemiştim. Borçgelirin 4 katıyken, bu yıl gelirimiz borcun 4 katı haline geldi. Bu çok önemli.Bana göre mucizenin resmi bu. Bunun sonucu olarak da devasa hizmetlere imzaattık. 3 alt geçit, 5 bulvar yaptık, 321 iş makinesi aldık ve ayda 65 milyonlira kira ödemekten kurtulduk, 111 otobüs satın aldık. Tüm bunların tamamınıborçlanmadan yaptık. Geçen dönem ülkenin ekonomik şartları çok daha iyiyken 894bin ton asfalt döküldü. Bizim dönemimizde 2 milyon 900 bin tonu geçtik. Çokdaha fazla iş yapmamıza rağmen yılda 4-5 milyon litre daha az yakıt kullanmışız.”

 

Sanayicilerinsorularını da yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, daha modern ve gelişmiş birAdana için birlikte çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

thcs5dsrk3pgjlamyxedi9wo.jpg

oelIab5qgh43akj1wcfdjhnc.jpg

0rvuhyzbndaeuhw6pvym29mf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.