Başkan Zeydan Karalar, ATO Meclis Toplantısı’na Katıldı

Başkan Zeydan Karalar, ATO Meclis Toplantısı’na Katıldı

 

Adana içinbirlikte çalışarak daha güzel bir geleceğe…

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası MeclisToplantısı’na katıldı. Konuk olduğu toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi’ninicraatlarını ve önümüzdeki dönemde yapılacak projeleri anlatan Başkan ZeydanKaralar, Seyhan Belediye Başkanlığı ve ardından Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı dönemlerinde; Adana’da birlikte çalışma kültürünün gelişmesi içinönemli çaba sarf ettiklerini belirtti ve “Çatışma Dönemi Bitti, Çalışma DönemiBaşladı” diyerek hareket ettiklerini, kente görev yapan seçilmişlerin,atanmışların, sivil toplum kuruluşlarının ve kent dinamiklerinin tamamınınAdana ortak paydasında hareket etmesi halinde kentin daha yaşanabilir halegeleceğini söyledi.

Adana’nın sondönemde doğası, tarihi, gastronomisi, iklimi, festivalleri, diğer güzelliklerive sıcak kanlı insanlarıyla ülke gündemine geldiğini hatırlatan Başkan ZeydanKaralar, bunun hep birlikte başarıldığını anlattı.

MALİMUCİZENİN ARDINDAN DEVASA HİZMETLER

AdanaBüyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını ifade eden BaşkanZeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde borç gelirin 4 katıydı, şimdigelir borcun 4 katı. 3 alt geçit, 5 yeni bulvar yaptık, 221 bulvar ve caddeyiyeniledik. Bir önceki dönemde girdi fiyatları, asfalt malzemesi, mazot çok dahaucuzken 894 bin ton asfalt dökülürken, biz geride kalan sürede 2 milyon 850 binton asfalt döktük. 310 iş makinesi, 111 otobüs aldık. Kiraya ödediğimiz parayıyıllık 750-800 milyon lira azalttık. Adanalı iş insanlarımızın ithalat yaparkenödediği verginin, kentimizden çıkışını sağlayarak, belediyemizin geliriniyıllık 1 milyar lira artırdık. Bu rakamı daha da artırmayı hedefliyoruz. Arıtmalar,önemli altyapı yatırımları, yol, su hizmetleri gerçekleştirdik. Eski su hattıborularını çok daha dayanıklı olanları ile değiştiriyoruz ve 440 bin metre deasbestli boruyu değiştirdik. Yedigöze’den su getirme projemizin temelini attık,önümüzdeki dönemde 4 ilçemize ve köylerine sağlıklı ve yeterli su gelecek. Sosyalbelediyecilik anlayışımızın gereği olarak çiftçi ve üreticilere milyonlarcafide ve diğer desteklerle birlikte, halkımıza 500 bin adet gıda kolisi dağıtımıgerçekleştirdik. Pandemi ve depreme rağmen geride kalan sürede çok önemlihizmetleri halkımızla buluşturduk.”

ÖNÜMÜZDEKİDÖNEMDE ÇOK ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Önümüzdekidönemde 8 alt geçit daha yapılacağını, Cumhurbaşkanı Sayın Recep TayyipErdoğan’ın yatırım programına aldığı Metro 2. Etap projesinin inşa edilerek,hattın Yeni Adliye, Şehir Hastanesi, Balcalı ve Stada uzatılacağını, biri şehirmerkezinde nostaljik hat olmak üzere, 2 tramvay hattının kentekazandırılacağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, 4 yeni büyük kütüphane, yeni bulvarlar,izin alınabilmesi halinde 150 megawatt’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES),modern bir otogar, kütür merkezi, marina gibi dev hizmetlerin halkın hizmetinesunulacağını açıkladı.

Başkan ZeydanKaralar, kendilerini konuk ederek dinleyen ATO yönetimine ve üyelerine  teşekkür etti. 

ATO YönetimKurulu Başkanı Yücel Bayram ve ATO Meclis Başkanı İsmail Acı Başkan ZeydanKaralar’a plaket verdi.

ATO YönetimKurulu Başkanı Yücel Bayram da kent yönetimiyle ilgili üyelerininbeklentilerini aktardı. Bayram Şunları söyledi: “ATO 37 bin üyeye sahipTürkiye’nin dördüncü büyük STK’sı. Dolayısıyla ATO demek Adana esnafı, Adanatüccarı demek. Her ay 46 komitemizle bir araya gelip, Adana’yı üst liglereçıkarmanın formüllerini konuşuyoruz. Sektörlerin yerel yönetimdenbeklentilerini masaya yatırıyoruz. Biz 2022 yılında ‘Birlikte güçlü, ekonomideöncü Adana’ sloganıyla çalışmaya başladık. Bizim yeni dönemde en büyükbeklentilerimizden biri Büyükşehir öncülüğünde 15 ilçe belediyesiyle Adana’nınher karışı için birlikte çalışmaktır.”

Birlikvurgusunun ardından Adana’nın acil ihtiyaçlarına da değinen Başkan Bayram,“Adana’nın acilen 14 adet daha alt geçide ihtiyacı var. Komitelerimizden gelentalepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere hazırladığımızraporda ihtiyaç görülen yerleri belirttik. Ayrıca yeni imara açılacak alanlardaaltyapı çalışmaları tamamlanmadan projelerin ruhsat verilmemesi de en önemlitaleplerimizden” dedi.

Adana’nın ulaşımsorununu da ele alan Bayram, hükumet tarafından açıklanan metro programına, RuhSağlığı Hastanesi’nden başlayıp Turgut Özal Bulvarı, İller Bankası, 15 TemmuzŞehitler Köprüsü, Adana Şehir Hastanesi, Çukurova Üniversitesi ve son olarakstadyuma varacak raylı sisteme ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

 “Benim birhayalim var” diyerek sözlerine devam eden Başkan Bayram, Budapeşte TunaNehri’ni örnek göstererek Seyhan Nehri’ne de benzer bir ıslah çalışmasıyapılmasını önerdi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Türkiye’nin en önemlisorunlarından biri olan kentsel dönüşümün Adana için de acil ihtiyaçlarlistesinde olduğunun altını çizdi.

 Başkan Bayramkentleşmenin de önemine vurgu yaparak Kabasakal veya Real civarındaki yeniyerleşim bölgelerine ‘örnek cadde’ projesi önerisini de getirdi. Bayram, katsayısı, hatta mimarisi ile benzer nizamda yaşam alanlarının oluşturulacağıörnek caddenin Türkiye’de bir ilk niteliğinde tasarlanmasını beklediklerinisöyledi.

hpohtzdnprt6byvgwiqwkmcs.jpg

eas610mamgvjzd4sjok8kx5i.jpg

dgw4krg7vn9seexio51zmxtt.jpg

twbp8xand7euyuoqdmh4jes2.jpg

nczdesklklyhjogar6xf789n.jpg

sfkcxt2wstdlmrrfold8zv3a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.