Başkan Zeydan Karalar, “Devrim ve Cumhuriyet Şehidi Kubilay’ı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Devrim ve Cumhuriyet Şehidi Kubilay’ı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Cumhuriyetdüşmanlarınca 93 yıl önce İzmir’in Menemen ilçesinde katledilen AsteğmenMustafa Fehmi Kubilay, Kozan’da adına yapılan park ve anıtı önünde, AtatürkçüDüşünce Derneği Kozan Şubesi’nce düzenlenen törenle anıldı.

Törenekatılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çok anlamlı bir günde,Kozan’da, Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı’nda, onunanıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine katılmaktan büyük gurur duyduğunuaçıkladı.  

CANIPAHASINA DİRENMİŞ, ACIMASIZCA KATLEDİLMİŞTİR

Başkan ZeydanKaralar, “Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay bir Devrim ve Cumhuriyet şehididir.Cumhuriyet düşmanlarına karşı canı pahasına direnmiş ve acımasızcakatledilmiştir. O bu bedeli Cumhuriyet için ödemiştir. Onun adına yapılanparkta ve anıtı önünde düzenlediğimiz bu anma töreninde, hatırası önündesaygıyla eğiliyorum” dedi.

ŞEHİDİMİZİNADINA PARK VE ANIT YAPMAK BİZE NASİP OLDU

Adanalı,Kozanlı olan Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, şehit edildiği Menemen’deve bazı başka yerlerde anıldığını, doğduğu Kozan’da da hemşehrileri olarak onunadına bir park ve anıt yaparak, anılmasını sağlamanın kendilerine nasipolduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Güney’in insanları yiğittir veCumhuriyet için, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri için canlarını feda etmeyeher zaman hazırlardır” diye konuştu.  

Başkan ZeydanKaralar, Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahramanaskerlere de Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralıaskerlere acil şifalar diledi.

Törendeşehitler için dualar okundu.

AtatürkçüDüşünce Derneği Kozan Şube Başkan Yardımcısı Atalay Özer de Şehit AsteğmenMustafa Fehmi Kubilay’ın hayat hikayesini ve mücadelesini anlattı.

Törende ayrıcaKozan İlçe Eski Milli Eğitim Müdürü Hüseyin İnan’a, Şehit Asteğmen HüseyinFehmi Kubilay Parkı’na katkılarından dolayı plaket verildi.

xmzybdc2jp5po1eanslyzIgt.jpg

qiro2zhfxkudwyo4tdsmm1n6.jpg

a6c0goi2rkjkmsx9gjrq4wh8.jpg

3ldexaibsruowqxpI6nwqhzd.jpg

jgqopes20zv1hwkni8earpbd.jpg

kdyojw0awuplozr9tfgnn38c.jpg

xrhwkgpktatrdbfvwlm4jI87.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.