Başkan Zeydan Karalar, “Evlatlarımız Yüzme Öğrensin, Serinlesin, Anaların Yüreği Yanmasın.”

Başkan Zeydan Karalar, “Evlatlarımız Yüzme Öğrensin, Serinlesin, Anaların Yüreği Yanmasın.”

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, çocuklarboğulmadan serinlesin diye 40 yüzme havuzuyla hem çocuklara yüzme öğretiyor hemde kavurucu yaz sıcaklarından korunmalarını sağlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin SarıçamAtatürk Parkı'nda kurduğu portatif havuzun açılışı Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı Zeydan Karalar, muhtarlar, veliler ve çocukların katılımıylagerçekleşti.

Başkan Zeydan Karalar, “Yaz boyunca 26açık yarı olimpik yüzme havuzu ve 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam40 yüzme havuzunda çocuklarımıza yüzme eğitimi veriyor, bu sayede yaz aylarındayaşanan boğulma olaylarını azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

 

10 BİN ÇOCUĞA YÜZME EĞİTİMİ

Başkan Zeydan Karalarsözlerini şöyle sürdürdü: “BizSeyhan Belediye Başkanı olduğumuzda, yaz aylarında sulama kanallarında onlarcaevladımızın boğulduğunu görüyorduk. Böyle sıcak bir memlekette, evlatlarımıznerede su görse atlamak, serinlemek istiyor. Böyle olunca ne yazık ki onlarcaevladımız sulama kanallarında hayatını kaybediyor, anaların, babaların yüreğiyanıyordu. Buna bir çare olmak, ölümleri azaltmak için harekete geçtik veportatif havuzlar kurmaya başladık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanıseçildiğimde daha fazla çocuğumuza ulaşmak için çalışmamızı sürdürdük. Şu anda26 açık yarı olimpik havuzumuz ve 14 portatif yüzme havuzumuz hizmette.Önümüzdeki süreçte portatif havuz sayısını artıracağız.”

Adana BüyükşehirBelediyesi’nin havuzlarında yüz boyunca 10 bin çocuğa yüzme eğitimi verilmesiplanlanıyor.

SARIÇAM’A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI,YENİLERİ YAPILACAK…

Sarıçam’a yapılanpark, kreş hizmetleriyle ilgili konuşan, yeni yapılacak park, kreş ve diğerhizmetlerle ilgili de açıklama yapan Başkan Zeydan Karalar, biyolojik göletiçeren park, dere ıslahı, yenileme, onarım ve tamamlanmasına kısa süre kalanönemli yollarla ilgili vatandaşı bilgilendirdi.

Başkan ZeydanKaralar, “D 400 üzerine önemli bir altgeçit yaptık, Allah izin verirse salıgünü de Şakirpaşa Altgeçidi’nin temelini atacağız, daha sonra TürkmenbaşıAltgeçidi’nin temelini de atacağız. Bunlar 100 yılı aşkın süredir belediyeolarak yapılmayan işler. Ne mutlu ki yapmak bu kardeşinize nasip oluyor.Önümüzdeki dönem kentin doğusunda iki adet daha altgeçit yapacağız” diyekonuştu.  

 

Başkan ZeydanKaralar, Adana ve Adanalılar için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinibelirtti.

evk2wIp0mqbzpfzroi4gxnfa.jpg

wekoy61l0gnhsay8ukrzifhw.jpg

4exxarnrfmhfuactwtzsozvw.jpg

jm8ihnI4zqeubgzdpqxkfrvl.jpg

fguo9sccdnduh1i8wlleoatI.jpg

qjz4tycom6kjv3fxeIe8i0cn.jpg

eutkwhnumalfjij8vcv09dpb.jpg

nmmgixuexztbzpwq6k8hcuev.jpg

tu3fn67ac8k4fh5sqzihxbuc.jpg

74t1zaI9xbdevnul8mbhgvpx.jpg

2Ioiky89xsg1ma4bpy57pzuo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.