Başkan Zeydan Karalar, “Halkla İç İçe, Sinema Tadında Bir Festival Bizi Bekliyor.”

Başkan Zeydan Karalar, “Halkla İç İçe, Sinema Tadında Bir Festival Bizi Bekliyor.”

Basın toplantısında festivalin içeriğine dair bilgiverildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve 12-18 Eylül2022 tarihlerinde yapılacak 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film FestivaliBasın Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndagerçekleştirildi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, FestivalYürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu Üyesi NebilÖzgentürk, Festival Sinema Programları Koordinatörü-Sinema Eleştirmeni EsinKüçüktepepınar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Güven Kıraç, Altın Koza GenelMüdürü-Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan, Festival Yürütme KuruluÜyesi ve Festival Yönetmeni İsmail Timuçin’in katıldığı basın toplantısında,basın mensuplarının soruları da yanıtlandı. Toplantıda festival jeneriği veyarışma filmlerinin fragmanları gösterildi.

ADANA SİNEMA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ŞEHİR

Konuşmasına sinemanın ülkemizdeki tarihçesini anlatarakbaşlayan Başkan Zeydan Karalar, Türkiye’de sinema deyince akla Adana’nıngeldiğini ve sinemanın gelişiminde Adana’nın önemli katkısı bulunduğunusöyledi.

Yakın dönemde ve geçmişte hayatını kaybeden sinema sanatçılarınısaygı ve rahmetle anan Başkan Zeydan Karalar, festival programıyla ilgili bilgiverdi.

Adana Altın Koza Film Festivali’nin 3 yıldır halklabuluştuğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, sanatseverleri Adana tadında,sinema tadında bir festival beklediğini kaydetti.

YILMAZ GÜNEY ASLA UNUTULMAYACAK

Ülke sinemasına hizmet ettiklerini ve Uluslararası AdanaAtın Koza Film Festivali’ni sonsuza kadar sürdürmek istediklerini belirtenMenderes Samancılar, Türk Sineması’nın en önemli isimlerinden olan YılmazGüney’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir şiir okudu. Menderes Samancılar, Yılmaz Güney’in asla unutulmayacağınıifade etti.

SİNEMA ŞENLİKTİR, YAŞASIN ALTIN KOZA

Konuşmasına 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu kutlayarakbaşlayan Nebil Özgentürk de, Adana’dan yetişen çok sayıda sinema sanatçısına vesinemada senaryolaşan eserler yazan edebiyatçılara vurgu yaptı. NebilÖzgentürk, “Sinema şenliktir, yaşasın Altın Koza” dedi ve gençliğinin,çocukluğunun geçtiği Adana’yı nereye gitse beraberinde götürdüğünü anlattı.

SEYİRCİYİ MUTLU EDECEK ZENGİN İÇERİK

Kendisini fahri Adanalı olarak gördüğünü belirten GüvenKıraç da bir çoğunda yer aldığı Altın Koza Film Festivallerinin içinde farklıgörevde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını, 29. Uluslararası Adana Altın KozaFilm Festivali’nin seyirciyi mutlu edecek bir içeriğe sahip olduğunu vurguladı.

ALTIN KOZA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

Altın Koza’nın küllerinden yeniden doğduğunu ve ismine,zengin içeriğine yeniden kavuştuğunu söyleyen Esin Küçüktepepınar, festivalinçok iyi bir seçkiye sahip olduğunu da bildirdi.

Festivalin Başkan Zeydan Karalar’la birlikte yeniden isminekavuştuğunu ve köklerine döndüğünü, halkla buluştuğunu belirten Hüseyin Orhanda, sanatseverleri etkili bir festivalin beklediğini söyledi.

 Basın toplantısı soru cevap bölümüyle sona erdi. Festival içeriği, yarışmalar, gösterimler ve ayrıntılıprograma https://altinkozaff.org.tradresinden ulaşmak mümkün…

 

2otgd8wm4msh5keib6sezac3.jpg

n5l89kxcodlwbwvqbrIpaadr.jpg

fmejbphzmyi1ot04tvegfIdc.jpg

xw61kw3jtrzejpg9yfybam2h.jpg

goI2dkejaitemztpqlnwd7sh.jpg

wexvmr0baq1l7thio3nfmyIw.jpg

lhapvziyjfk7gcznryor62al.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.