Başkan Zeydan Karalar, “İsmet Atlı’nın Adını Yaşatacağız, Ata Sporumuzu Güçlendireceğiz.”

Başkan Zeydan Karalar, “İsmet Atlı’nın Adını Yaşatacağız, Ata Sporumuzu Güçlendireceğiz.”

Bin sporcu katılacak, toplam ödül 270 bin lira

Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin 6’ıncısı 24Eylül Cumartesi günü saat 10’da, Kozan ilçesi Faydalı Mahallesi’ndegerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı, KozanBelediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği GençlikSpor İl Müdürlüğü ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Müdürlüğü’nce düzenlenenorganizasyonla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’nde basın toplantısıdüzenlendi.

Toplantıya katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez güreşlerle ilgilibilgi verdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İSMET ATLI DÜNYAYA “TÜRK GİBİ KUVVETLİ” DEDİRTENSPORCUMUZ

Adanalı İsmet Atlı’nın Türk sporu için çok önemli bir isimolduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “İsmet Atlı gibi üst seviyedeuluslararası başarılara imza atan güreşçilerimiz yurt dışında şanlı bayrağımızıdalgalandıran, ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten sporcularımızdır. Ata sporumuzgüreşe ilgiyi artırmak için çalışıyoruz. Bu yıl toplamda 270 bin lira ödüldağıtılacak. Geçen yıl 588 sporcunun mücadele ettiği güreşlere bu yıl bincivarında sporcu iştirak edecek. Güreş sporu adına bu denli katılımın olmasıçok sevindirici bir gelişme” dedi.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de mindergüreşlerine en yakın güreşin karakucak güreşleri olduğunu belirterek, karakucakgüreşlerinin Türk güreş sporu için önem arz ettiğini açıkladı. Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, ata sporu güreşe katkılarındandolayı plaket verdi. Toplantıya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sportif OrganizasyonlarŞube Müdürü Caner Taymış, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı CaferEsendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer veBüyükşehir bürokratları da katıldı…

opz4ft27jmIbmuwhneid6v5e.jpg

vkn985frpjmqlxm4itcjygbu.jpg

pi4lvw3h1furjenpIqrdlcwm.jpg

ouenmp43czqIanjur7asdslp.jpg

uetzqqmvx6iyglfsgwcbmoct.jpg

y0hcsxgf74ebh1dv35fapoa2.jpg

wg3ydovazuwfdyhhrnmg2tef.jpg

x3ywlocdimandIrr6f8hcwzz.jpg

qyx1jamohtd2ifbvr5r36qw8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.