Başkan Zeydan Karalar, “Söz Konusu Adana İse Gerisi Teferruattır.”

Başkan Zeydan Karalar, “Söz Konusu Adana İse Gerisi Teferruattır.”

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Genç İş İnsanları Derneği(AGİAD) tarafından düzenlenen programda, Adana’ya yaptıkları hizmetleri ve Adanaiçin yapılacak icraatları anlattı.

 

SÖZ KONUSU ADANA İSE GERİSİ TEFERRUAT

BüyükÖnder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”sözünden hareket ederek; “söz konusu Adana ise gerisi teferruattır” anlayışlaAdana’ya adana adana hizmet ettiklerini aktaran Başkan Zeydan Karalar, sondönemde Adana’da seçilmişlerin ve atanmışların uyum içerisinde çalıştığınıvurguladı.

Birbelediye başkanının görevinin, kente sadece fiziki hizmet etmek olmadığını, kentinaçığa çıkmamış, çıkarılmamış potansiyelini ve zenginliğini de ortaya çıkarıp,kullanmak olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Kentin eksiğini fazlasınıbilmek için o kentin ruhunu bilmeli, orada doğmalı ve orayı tanımalısınız.Çocuklarla sokakta çelik çomak oynamalı, sokakları, insanları tanımalısınız.Bir kenti bütünüyle çok iyi tanırsanız o kente neler yapacağınızı iyibilirsiniz. Ben de burada doğmuş büyümüş, tüm okullarını burada okumuş, önemligörevlerde bulunmuş, Adana’nın her karışını çok iyi bilen bir kardeşinizim”dedi.

FESTİVALLERLE ADANA ARTIK BİR TURİZM KENTİ

Adana’nınturizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve ortaya çıkarmak için,mevcut festivallere destek olduklarını, aynı zamanda Adana BüyükşehirBelediyesi olarak büyük festivallere imza attıklarını belirten Başkan ZeydanKaralar, festivallere yönelik destek oranlarını arttırdıkça Adana’nın turizmkenti olmaya başladığına dikkat çekti. Geçtiğimiz dönemlerde Adana’ya çok azsayıda yerli ve yabancı turist geldiğine dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar,Adana’nın artık 1 milyona yakın yerli, 300 bine yakın ise yabancı turist aldığıbilgisini verdi.

ULAŞIM MASTER PLANI HAYATA GEÇİRİLDİ

AdanaBüyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdıkları ve ilk olma özelliği taşıyanhizmetleri anlatan Başkan Zeydan Karalar, ulaşım master planını bitirdiklerini,alt geçitler ile ulaşım master planının ilk ayağının hayata geçtiğini ifadeetti. Başkan Zeydan Karalar, ulaşım master planı kapsamında tramvay, metro,nostaljik tramvay, dördü E 5 karayolunun üstüne olmak kaydıyla 8 yeni altgeçidin hayata geçecek diğer ulaşım projeleri olduğunu açıkladı, kente 197 kmbisiklet yolu yapma hedefi koyduklarını da belirtti.

SCADA SİSTEMİ İLE SU KAYIPLARI ÖNLENİYOR

Küreselısınma ve dünya su krizine de dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, Su KayıplarınınAzaltılması Projesi kapsamında ASKİ SCADA merkezi ile (Uzaktan İzleme veDenetleme Sistemi) 7 milyon metreküplük bir tasarrufa imza attıklarını,projenin Adana’nın genelinde uygulanması ile 40 milyon metreküplük kayıpkaçağın önlenmesi sonucu, önemli miktarda su tasarrufun oluşacağını bildirdi.

MALİ DİSİPLİNLE GELEN MUCİZE

Pandemiye,depreme ve ağır borç yüküne rağmen; borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi,geliri borcunun 4 katı haline getirmenin ciddi bir mali disiplinlegerçekleştiğini aktaran Başkan Zeydan Karalar, 3 alt geçidi, 5 yeni bulvarı,221 cadde ve bulvar yenileme işini, 111 otobüs ve 321 iş makinesi alımını, 3milyon tona yakın asfalt serimini, ücretsiz kurs merkezlerini, kütüphaneleri,aş evini, arıtma tesislerini, altyapı üstyapı yenilemeyi, çiftçi ve üreticidesteklerini anlattı.

HİZMET ATAĞI SÜRECEK

50 yenielektrikli otobüsün daha araç filosuna katılacağı bilgisini veren Başkan ZeydanKaralar, önümüzdeki dönemde hizmet atağının; 8 altgeçit, kültür merkezi, dünyaçapında 2 kütüphane, metro, tramvay, nostaljik tramvay, otogar, yeni kreşler,yeni öğrenci yurtları, restorasyonlar, güneş enerji santralleri, ilçelerearıtma tesisleri, spor tesisleri ve spor akademisi, biyolojik gölet, mezbahane,afet koordinasyon merkezi, yaşlı yaşam merkezi, sosyal yardımlar ile devamedeceğini duyurdu.

s4sjyp6kuvuIfc3cwvewltkt.jpg

d4utfxuyjsiabteovb9ogwvI.jpg

vbpIpgrcy5b4ntkwill7he93.jpg

u54kaxoltcse6kw1emafr8mv.jpg

ian0kyez9gwpotxkvsc2fpms.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.