Başkan Zeydan Karalar, Spor Kenti Adana’da Okulların Ve Amatör Spor Kulüplerinin Gücünü Artırıyor

Başkan Zeydan Karalar, Spor Kenti Adana’da Okulların Ve Amatör Spor Kulüplerinin Gücünü Artırıyor

 

SeyhanBelediye Başkanlığı’ndan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla Adana’yı sporkenti haline getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, amatörspor kulüplerine ve devlet okullarına spor malzemesi desteğini sürdürüyor.

800 okulatoplamda 31 bin 650 adet futbol topu, voleybol topu, basketbol topu, atlamaipi, badminton seti, satranç takımı ve antrenman yeleği dağıtan AdanaBüyükşehir Belediyesi, 150 amatör spor kulübüne de toplamda 31 bin 800 adeteşofman takımı, yağmurluk, maç forması, maç şortu, tozluk, antrenman şortu,antrenman tişörtü, top çantası, antrenman hunisi, antrenman çanağı, antrenmanmerdiveni, antrenman çemberi, antrenman slalom çubuğu, futbol maç topu dağıttı.

NAKDİ YARDIMDA YAPILACAK

Malzeme desteğinedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilentörene kentin spor kurmayları ve okul yöneticilerinin yanı sıra, sporcular ileAdanalılar katıldı.

Adanalılarıngüvenine layık olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi: “Seyhan’dan bu yana spora yaptığımız hizmetleri,Büyükşehir’de de devam ettiriyoruz. Şehrimizin çok özelliği, güzelliği var vebunlara ‘Spor Şehri Adana’ sıfatını da ekledik. Yardım etmediğimiz okulumuzkalmadı. Amatör spor kulüplerimize ve okullarımıza destek vermeyi sürdürüyoruz.Kısa süre içinde nakdi yardım da yapacağız.”

MUCİZEVİMALİ BAŞARI

AdanaBüyükşehir Belediyesi’ni çok zor şartlarda devraldıklarını hatırlatan BaşkanZeydan Karalar şöyle devam etti: “Gelirin 4 katı borç varken, borcun dört katıgelire ulaştık. Ekibimizle birlikte çok çalışarak, doğru yönetim anlayışıylahareket ederek bunu başardık.  Üstelikpandemi ve deprem gibi büyük felaketlere rağmen mali başarıyı gerçekleştirdik.Böylece spora, sporcuya verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz. Ağır borç,pandemi ve depremin etkilerinin en aza indirip, çıkış noktası bulmak mucizeydi.Bunu başardık ve Adana tarihinin görmediği hizmetleri hayata geçirdik. 3 altgeçit, 5 bulvar yaptık. 200 civarında yol ve caddeyi yeniledik. Önceki dönemdegirdiler çok daha ucuz olmasına rağmen 894 bin ton asfalt dökülürken biz 1 Ocak2024 tarihine kadar 2 milyon 795 bin ton asfalt döktük, 310 iş makinesi aldıkve kira giderini azalttık, 111 otobüs aldık. Böylece giderimizi yılda 1.2milyar lira azaltıp, gelirimizi 1 milyar lira artırdık. Üstelik tüm bunlarıborçlanmadan yaptık. Önümüzdeki dönemde 8 alt geçit yapacağız. Adana alt geçitşehri olacak. D 400 otoban gibi olacak. Bir kültür merkezi yapacağız, SeyhanNehri’nin kıyılarını cazibe merkezine dönüştüreceğiz. 2. Etap Metro Projemizionayladığı için Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Tramvay hattıgerçekleştireceğiz, GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurarak 75 Megawatt’lık kendienerji ihtiyacımızı karşılayıp, 75 Megawatt da satış için üreteceğiz. Yılda 2.2milyar liralık tasarrufa böylece yaklaşık 700 milyon lira daha eklenecek. Tümbunlar halkımıza daha fazla hizmet yapabileceğimiz anlamına geliyor. BizAdana’mızın 50 yılını, 100 yılını planlıyoruz.”

BİZİM SAZIMIZINTELİ; ZEYDAN ADANA GİBİ BAŞKAN’DAN BAŞKA TÜRKÜ ÇALMAZ

Başkan ZeydanKaralar’ın konuşmasının ardından okullara malzeme yardımı gerçekleştirildi.Genç ve minik sporcular Başkan Zeydan Karalar’a yoğun sevgi gösterisindebulundu. Yeşilevlerspor sporcularının taşıdığı “Bizim Sazımızın Teli ZeydanAdana Gibi Başkan’dan Başka Türkü Çalmaz” yazılı pankart yoğun ilgi gördü.

txrounjvb1wqg3lrc8o4q5ep.jpg

xgiqjr8xedatuz9dp0hjhwIv.jpg

xqc1whesvnbku4yhkmdflrIw.jpg

Ifg64e7qmn0yiwysclbgjm8r.jpg

6hejfnubglfcrqca9whk7jxx.jpg

x38ngi2tzuqj6czhpwry1b7d.jpg

xz6fmanctcevh2imgho3gq40.jpg

qsw3b6ex0aIck9o7blzf4pvh.jpg

wgku5xneb8zrxnotoahf0vz3.jpg

czihkjmamuoqrd1aels4fop9.jpg

lu7yeme2oqcd6nydIpbkflax.jpg

anc2l9ib6apkknx1hycyp5j8.jpg

4tIyqdx0o7ksqyvtpalvb8r1.jpg

lxsbj8q902odjwu3htztvwmd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.