Başkan Zeydan Karalar, Yeşiloba Şehitliği Müzesi’ni Gençlerle Birlikte Ziyaret Etti

Başkan Zeydan Karalar, Yeşiloba Şehitliği Müzesi’ni Gençlerle Birlikte Ziyaret Etti

Başkan Zeydan Karalar, “Tarihi iyiöğrenmezsek, Cumhuriyet değerlerinin kıymetini bilemeyiz. Cumhuriyetimiz kolaykurulmadı.”

Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, bir grup üniversite öğrencisi ile Yeşiloba Şehitliği Müzesi’neziyarette bulundu, gençlerle Cumhuriyet ve kazanımları konusunda sohbet etti.

Başkan Zeydan Karalar, üniversiteöğrencileriyle birlikte Yeşiloba Şehitliği Müzesi'ni ziyaret ederek, şehitlereminnettarlıklarını sundu, rahmetle andı.

Başkan Zeydan Karalar şehitliktegençlere yönelik mesaj verdi. Gençlerin yakın ve uzak tarihi iyi bilmelerigerektiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Önce kendi tarihimiziöğrenmeliyiz. Geçmişteki imparatorluklarımız nasıl oluştu, atalarımız nebedeller ödedi? Mevcut imkanlarımıza nasıl ulaştık? Bunlar için ne bedellerödendi? Cumhuriyetimiz kurulurken atalarımız nasıl zorlukları yendi? TürkiyeCumhuriyeti’nin yetiştirdiği insanlarımızın, eski nesillere oranda, ne denliaydın ve çağdaş olduğunu, birey haline geldiğini iyi anlayamazsak yeterlikıyaslamayı ve değerlendirmeyi yapamayız” diye konuştu.

HALKIMIZ ZULME UĞRADI, CUMHURİYETKOLAY KURULMADI

İşgal yıllarında Fransız destekliErmenilerin yaptığı zulme değinen Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyetin kolaykurulmadığını ve Cumhuriyet kazanımlarının kolay elde edilmediğini kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğudemokratik Cumhuriyette kimsenin başkasının yaşam tarzına müdahale etmedenhayatını devam ettirebilme özgürlüğüne sahip olduğunu anlatan Başkan ZeydanKaralar, bilime çok önem veren, kendi düşünceleriyle bilimin ters düşmesihalinde, bilimin tercih edilmesi çağrısı yapan bir öndere sahip olmanınayrıcalığını yaşadıklarını söyledi.

ÇEVREMİZDE SAVAŞ VE KAN VAR

Türkiye’nin çevresinde çok sayıdanoktada savaş ve kan olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu TürkiyeCumhuriyeti’nin, Cumhuriyet kazanımları sayesinde barış ortamında varlığınısürdürdüğünü bildirdi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK…

Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Atatürk Parkı'nda düzenlenenresmi törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve kent protokolü ile katıldı.Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyet ile bizlerihürriyete kavuşturan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizisaygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

 

jgrx9oi1fqhbmfo3yudkleaz.jpg

5tvejynork2mprqyndas8iuc.jpg

9ycatf6n3qs2owi70kzrxgdm.jpg

Ig5eawvjdg43en1ttcdc9knq.jpg

h8rwi1lkofde7ldhfgasxa2g.jpg

yhksbrx2oecmvhlkzm4Icwan.jpg

zogvhwgon1cnq962rm5iy0te.jpg

pm4yjpxwajvrcwhnl3oqqru9.jpg

rydvk0sahhqpecoptxrj51fw.jpg

gfhdbwvrzekvprmh5mxpftbu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.