BAŞKANIMIZ YÜCEL YILMAZ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ YÜCEL YILMAZ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ YÜCEL YILMAZ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Kıymetli Hemşehrilerim,

Tarihler; 10 Kasım 1938’i saatler 09.05’i gösterdiğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamını yitirmiş, geriye büyük bir miras ve vizyon bırakmıştır. 84 yıl önce bugün Aziz Milletimiz ‘Büyük Milli Matemimiz’ olarak duyurulan acı bir güne uyanmıştır.

Atatürk; askerî ve siyasî dehasıyla, çok yönlü kişiliği ve ileri görüşlülüğü ile bir milletin varoluş destanına öncülük etmiştir. ‘Hasta Adam’ ilan edilen bir milletin, beka mücadelesi için; Suriye, Sina, Filistin, Kafkas, Çanakkale cephelerinden, Sakarya Meydan Muharebesi’ne kadar dört koldan, günümüz Türkiye’si için mücadele etmiş ve bu mücadele neticesinde yüzyılların getirdiği büyük bir medeniyet mirasını modern çağa taşımıştır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında anarken onun Balıkesir Zağnos Paşa Camisi’nde vermiş olduğu hutbede, Balıkesirliler ile ilgili söylediklerini hafızalarımızda sürekli tazeliyoruz.

“…Bu dakikada milletimize ve milletimizin şimdiki ve geleceğine ait konuları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde, Allah'ın huzurunda bulunuyoruz. Beni bu şerefe kavuşturan Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum…” ifadeleri kuruluşun ve kurtuluşun şehri, Balıkesir’e tarihler boyunca kıvanç duyacağı övgü ve şanın tezahürüdür.

Muasır medeniyetler seviyesinde bir Türkiye, modern ve uygar bir ulus devleti için birçok alanda reformlar gerçekleştiren Atatürk; kendisinden sonra gelen siyaset ve devlet adamlarına her anlamda örnek olmuştur. Gerçekleştirdiği tüm yeniliklere rağmen Atatürk yaptıklarını hiçbir zaman yeterli bulmamıştır. Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde modern bir ülke olarak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Ulu Önder’in her zaman en büyük hedefi olmuştur.

Bugün ülkemiz; güçlü devlet yapısı, ekonomisi, hak ve özgürlükleriyle bu hedefte emin adımlarla ilerlemektedir. Milli Mücadele’de; Kuvayı Milliye meşalesini yakan ve her daim Atatürk’ün yanında olan Balıkesirlilerin torunları olarak şehrimize vizyonunu yansıtmak için gayret gösteriyor, şehrimiz için dertleniyoruz.

Bugün matem günü değil, Atatürk’ü anlamak, bizlere bıraktığı Cumhuriyet değerlerini ve bizler için açığı ufuk çizgisini takip etmenin gerekliliğini, her geçen günden daha fazla idrak etme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Yücel YILMAZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.