BAŞKENTE YENİ BİR SOSYAL TESİS ALANI: YAŞAM DEMETİ PARKI AÇILDI

BAŞKENTE YENİ BİR SOSYAL TESİS ALANI: YAŞAM DEMETİ PARKI AÇILDI

Yaşam Demeti Parkı’nın açılış töreninde konuşan Mansur Yavaş, yapılan çalışmanın maliyetinin toplam 17 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek “Biz de vatandaşın tertemiz, alın terini başı çöpe götürecek beş kuruşumuz yok. Nereye, neye ihtiyaç varsa oraya harcıyoruz parayı” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentlileri nefes alabilecekleri sosyal ve yeşil alanlarla buluşturmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Demetevler Parkı’nın kuzey köşesinde yer alan eski lunapark alanı yerine yapılan Yaşam Demeti Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YAVAŞ: “BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ ÖNCEKİLERDEN FARKLI”

Sözlerine,“Bizim belediyecilik anlayışımız bizden öncekilerle farklı”diyerek başlayan Yavaş,“İllaki millet proje görsün diye sizlerin parasını çöpe atıldı. Biz belediyeciliğe şöyle bakıyoruz; aldığımız maaş, personelin aldığı maaş ve yaptığımız bütün yatırımların parası sizden çıkıyor. O zaman bu yatırımları yaparken sizlerin ihtiyacı doğrultusunda harcamamız lazım. Siz ne istiyorsanız oraya harcamamız lazım”dedi.

 

“AFSALT, BETON ÇABUK UNUTULUR”

Göreve geldiği günden beri insan odaklı çalıştıklarını belirten Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Belediye bunun için var; insanın doğumundan, ölümüne kadar her şeyiyle ilgilenen kurumdur belediye. Asfalt, beton bunların hepsi çok çabuk unutulur. Önemli olan insanların yaşadığı yerler yapmak, onların kullanacağı şeyler yapmak. Her gittiğim yerden en güzel örneğini mutlaka söylüyorum. Ankara'nın girişine çıkışına yapılan bu kapılarda ne estetik var ne bir şey var ne de ihtiyaç var. Bugünkü maliyeti üç yüz elli, dört yüz milyon lira. Ne oldu? Ben yaptım deyip bırakıp gittiler, taşları düşüyor. Onun yerine Ankara'daki köylerde kanalizasyon yok. Onları yapsaydın, Ankara'da 100’den fazla köyde su yoktu. Onları yapsaydın ya.”

 

“ÇILGIN PROJE DİYE PARALARI ÇÖP PROJELERE YATIRDINIZ”

Ankara’nın altyapı gibi pek çok sorunun yıllardır ihmal edildiğini vurgulayan Yavaş,“Ondan sonra da çılgın proje yapıyorum diye çöp projelere para verdiniz. Bizim vatandaşın tertemiz alın terini başı çöpe götürecek beş kuruşumuz yok. Nereye, neye ihtiyaç varsa oraya harcıyoruz parayı”diye konuştu.

Bir belediye ve belediye başkanının şeffaf olması gerektiğini vurgulayan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisinin ve belediyenin yaptığı bütün harcamaları açıklamalıdır. Biz ilk defa Türkiye'de 2019’daki aldığınız rakamlar nedir? 2023’ün sonunda sonundaki rakamlar nedir açıkladık. 2019’da mal beyanımız nedir? 2024’te mal beyanımız nedir? Millet görsün diye. Rahatsız oldular. Mal beyanı diye açıklananların açıklamaları belli değil. Bunun yorumunu size bırakıyorum.”

 

“PARA SİZİN TESİS SİZİN”

Açılan tesisle ilgili bilgi veren Yavaş,“Yaşam Demeti adını verdiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis Alanı 9 milyon lira yapı maliyeti ve 8 milyon 500 bin lira park maliyeti ile toplam 17 milyon 500 bin lira maliyetle sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Para sizin tesis sizin. Hayırlı uğurlu olsun”dedi.

 

HER YAŞTAN KULLANICIYA HİTAP EDİYOR

12 bin metrekare alana kurulan parkta; BelPa Kafe, Kreş, yaşlılar lokali, Gençlik merkezi, meydan, spor sahaları ve dinlenme alanları bulunuyor.

Her yaştan kullanıcıya hitap eden yaşam alanını kente kazandırdığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Başkentliler, şunları söyledi:

Serpil Yener: “Ben yeşilliği de yeşil alanı da çok seviyorum. Mansur başkanımın böyle bir şey yapması beni çok mutlu etti. Demetevler’in gerçekten de böyle bir aktiviteye ihtiyacı vardı.”

Faik Aslan:“Yenilik her zaman iyi, sevindik.”

Cafer Kaya:“Ankara’mız güzelleşiyor. Yeşil alanlar özellikle fazlalaştırıldı.”

Şerife Gökçeoğlu:“Bizim içi burası çok güzel oldu. Gerçekten kör bir noktaydı burası. Gözümüz gönlümüz açıldı. Devamını bekliyoruz bu parkların.”

Sevtap Başoğlu:“Burayı çok beğendik. Eskiden burası çok kötüydü. Buraya bakmak istemiyorduk. Mansur Başkan’a çok teşekkür ederiz.”

5iv9glfyacpzeq7qI1jvhx4k.jpg

vjs4tnonubpzrh2qamoi0lbp.jpg

8ngis5atenblcycffljIwvw6.jpg

1rojpllmq2nIezct4wio0aqp.jpg

mgstzqwzkrsl3v2mbhpec6gu.jpg

muuktymbw7vgsfb2egcdxdty.jpg

wtk8jhrpsqualbk7h3wgfo4e.jpg

zIkqu2xltroac4vjrc6e0wsp.jpg

yftramm1igf62jpwqr75kxeb.jpg

7fvlbz8h0tgnjkd5zrvcbtjw.jpg

bgsokdlyqecuwykuahvq1d5x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.