BAŞKENTİN GENÇ AKLI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE

BAŞKENTİN GENÇ AKLI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE

Gençlerin yerel yönetime katılması amacıyla hazırlanan etkinlikte 4 farklı hayali siyasi partiyi temsil eden 147 genç, 10 farklı komisyonda bir araya gelerek toplu ulaşımdan kent imarına, insan haklarından çevre ve sağlığa kadar “Ankara'da Göç” konusu hakkında çözümler üretti.

Başkent Gençlik Meclisi tarafından gençlerin yerel karar alma süreçlerine dâhil olması için geliştirilen Yerel Diplomasi Programı kapsamında “Model Başkent” simülasyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üye sayısı göz önünde bulundurularak oluşturulan 4 farklı hayali siyasi partiyi temsil eden gruplar, bir gün boyunca 10 farklı komisyon ile Ankara’da artan göçlerin neden olduğu sorunlara çözümler üretti.

GÖÇ OLGUSU “MODEL BAŞKENT” SİMÜLASYONUNDA

Ankara’nın son yıllarda hem iç hem de dış göç almasının neden olduğu kentsel problemlerin giderilmesi amacıyla 147 Gençlik Meclisi üyesi ‘Model Başkent’ simülasyonuyla bir araya geldi.

“Ankara’da Göç” konusunun masaya yatırıldığı etkinlikte muhafazakâr, liberal, milliyetçi ve sosyal demokratlar; Gençlik Politikaları, Toplu Ulaşım, İnsan Hakları, Kent İmar ve Estetiği, Sanat-Kültür, AB ve Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Sosyal Hizmetler, Çevre, Sağlık ve İklim ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonları altında raporlar hazırladı, kararlar aldı ve önergeler sundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu dolduran gençler her bir komisyonda oluşturulan raporlara son şeklini vererek hep birlikte oyladı. En sonunda ortaya çıkan 10 farklı rapor bir araya getirilecek ve tek bir rapor halinde karar alıcılara çözüm raporu olarak iletilecek.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİ

Model Başkent simülasyonu ile Türkiye’de bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, “Başkent Gençlik Meclisi Ankara’da yaptığı proje ve faaliyetlerle birlikte Türkiye’nin gençlik politikalarına yön veriyor. 17 Şubat’ta Elvankent Aile Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen gençler 10 farklı komisyonda raporlar hazırladılar. Hazırlanan raporlar 18 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gruplar arası görüşmeler, komisyon raporlarının değerlendirmeleri ve oylamalarla tamamlandı. Program sonucunda “Ankara 2030 Göç Politikaları Belgesi” hazırlanacak” dedi.

  

f5wqjeugpzav07xoolpddai1.jpg

fh0ps2pj4nyglxf6xvimIumj.jpg

sx0je9gwvzjwreizpaqn45ky.jpg

misqll2khbmr1p0zvev9xwrp.jpg

oj6mlbf4pbtayxtcqei3qkwh.jpg

w8bbvzuexsynvlwqdka5g4r3.jpg

8b4juaepnf0wrmogt9hivaId.jpg

x5rqvmejqdlg9e83fytdjanz.jpg

kkjnyupgvz93sfm7d2otqneh.jpg

ua9rsi1cqfylm2t0vdphbacx.jpg

yu5wbagizeqxdoIovbvmzqc1.jpg

pjoewmsntqvh0yspmjkfruat.jpg

euzzwl5rffgh3iksn0yy6bq1.jpg

txhcoumpdwveh6pIvbxmsz1q.jpg

f23i68th5l1ejytycbvupzgI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.