BAŞKENTTE TEKERLER EPİLEPSİ HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DÖNDÜ

BAŞKENTTE TEKERLER EPİLEPSİ HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DÖNDÜ

Epilepsiye dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Klasik araçlar, motosikletler ve bisikletlerden oluşan kortej 1. Meclis’ten Anıtkabir’e kadar olan güzergâha kadar teker döndürdü.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını korumak amacıyla yapılan farkındalık etkinliklerine destek olmaya devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Dünya Epilepsi Günü’nde Epilepsi Yaşam ve Derneği iş birliğiyle Epilepsililer İçin Pedal Çevir sloganıyla klasik araçların, motosikletlerin ve bisikletlerin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

 

TEKERLER EPİLEPSİYE KARŞI DÖNDÜ

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve eğlenceli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte; katılımcılar 1. Meclis’ten Anıtkabir’e kadar olan güzergâh boyunca teker döndürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can gerçekleştirilen etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:

“ABB olarak halk sağlığı alanında farkındalık çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Birçok STK, dernek ve Ankara Kent Konseyi ile bir kortej oluşturduk. Bu etkinliğimizde Dünya Epilepsi Günü nedeniyle, epilepsi hastaları ve aileleri için farkındalık oluşturmak, epilepsi hastalarımızın toplum içinde var olduğuna ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için bu etkinliği planladık.”

 

RENKLİ ETKİNLİK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

7’den 70’e yoğun bir katılım ile oluşturulan kortej ilerlediği güzergâhta Başkentlilerden büyük bir ilgi gördü. Anıt Park’ta son bulan etkinlikte; epilepsi hastalığın sadece bir tıbbi sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal bir mesele olduğu vurgulanarak, epilepsi hakkında yanlış bilgilerin düzeltmesi gerektiği ve bu hastalığa sahip bireylerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk,“Bu konuda ilk kez destek alan bir kurumuz. Aynı anda hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Ankara Valiliği ’de izin konusunda destek verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi çok daha farklı sadece etkinliği duyurmakla kalmadı, diğer etkinliklerimize de destek verdi. O yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesi bize bu konuda destek veren kurum oldu. Sevgiyle tüm çalışanları kucaklıyorum”diye konuştu.

2wgamzvp4h3koIae7tyrb1qi.jpg

ps4zn12rlokarq9tv0jwdpg3.jpg

5f2jyiuwvrchdexmkbs7o9u3.jpg

hnvpqtbunjjbkrsdw2z9klxy.jpg

mnfaz7uqfsxhwyp2tnvcqu4p.jpg

jupgi0h5odzgaIsphwvtornv.jpg

u1rfsybaq6pztlm8wibopxg3.jpg

unicz7lbtaxqtegkfo3cgovr.jpg

hraqeI36ytmkv0zimggrap5u.jpg

jfk69cnubboegxodjxtuwkrv.jpg

orjjbdqytu6edehwy4zfagzc.jpg

cfk5gwsuq1cd64vrgaz9bohm.jpg

8Ilsdxfcpvljhoyn6weubmsn.jpg

2ceovrdzjferbhuf5wv64x3a.jpg

4xnpd7glgzcw3hu0jtkydbrs.jpg

j4ufsbvtjdxzn5w9q3pyf6yx.jpg

notwa19nj8hkrxbck6um7ftc.jpg

hjynewgvzot197hvImxfar0u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.