Basri Çifkurt Koşusu’nda galibiyete Pitfall ulaştı

Basri Çifkurt Koşusu’nda galibiyete Pitfall ulaştı

2 yaşlı İngiliz taylarına mahsus yarış, 1300 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu. Adil Mert Kaya’nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Pitfall (Mendip - Eolion / Distant Relative) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde 1.18.02’lik dereceyle galibiyete uzandı. Tezcan Taşar antrenesindeki doru erkek tay, bu sonuçla 9’uncu startında 6’ncı galibiyetini hanesine yazdırmayı başardı.

Koşuda ikincilik Alkız (Myboycharlie - River Of Love / Win River Win) isimli safkanın olurken, startta bir boy kadar oyalanan Yablanitsa (Bodyguard Hero - Albany / Rey De Cafe) üçüncülükte, Makul (Hep Beraber - Karamelek / Student Council) dördüncülükte, Havoc (Native Khan - Neferu / Unaccounted For) da beşincilikte yer aldı. Farklar ise 4 Boy - Burun - 1/2 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi ve Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya’ya kupasını, merhumun torunu Cem Çifkurt takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

 

Basri Çifkurt

1927 yılında Eskişehir'de doğan Basri Çifkurt, Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Ardından Amerika’da bulunan North Western Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Basri Çifkurt, aile şirketleri Çifkurt AŞ’de iş hayatına başladı. İngiltere'den ithal ettiği safkanlarla yetiştiricilik yaptı ve yetiştirdiği İpek I isimli safkanı ile 1959 yılında Ankara Koşusu'nu kazandı. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1978 yılında aramızdan ayrılan Basri Çifkurt’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

vepxykcnsqdbupcgw21fm0zj.jpg

hxptmscaigaypt31zwIvuok2.jpg

r3kivbsg2ypdtlnncjywcebI.jpg

jrqnphgubbyIrm6y3ko1mzg8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.