BATIKENT REKREASYON ALANI’NA BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ

BATIKENT REKREASYON ALANI’NA BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılışı gerçekleştirilen ve içerisinde Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali ile Hanımlar Lokali gibi sosyal imkânların bulunduğu “Batıkent Rekreasyon Alanı”nın 1. Etabı açıldığı günden bu yana vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentlilerin nefes alabilecekleri ve yeşille buluşabilecekleri park ve rekreasyon alanlarına bir yenisini daha ekledi.

Yenimahalle ilçesindeki Kentkoop Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik dev alana yapılan Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabı vatandaşların kullanımına açıldı.

 

“HER YAŞTAN VATANDAŞA HİTAP EDİYOR”

Açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gerçekleştirdiği Batıkent Rekreasyon Alanı’nın 1. etabı açıldığı ilk günden itibaren vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Spor alanları, dinlenme alanları ve çocuk oyun alanlarıyla her yaştan vatandaşa hitap eden dev rekreasyon alanı, şehrin kalabalığından uzaklaşıp, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen Başkentlilerin akınına uğruyor.

 

YAVAŞ: “BATIKENT’İN EN DEĞERLİ ARAZİSİNE ELBETTE YEŞİL ALAN YAKIŞIRDI”

Batıkent Rekreasyon Alanı ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Batıkent’in en değerli arazisine elbette yeşil alan yakışırdı. İşte 431 bin 600 metrekarelik Batıkent Rekreasyon Alanı… Söz hemşehrilerimizde.”

 

431 BİN 600 METREKARELİK DEV ALAN

431 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden Batıkent Rekreasyon Alanı’nın tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılan 3 bin 760 metrekare biyolojik gölet ve 8 bin metrekare yürüme yoluna sahip ilk etabında; Gençlik Merkezi, kütüphane, Emekliler Lokali, Hanımlar Lokali ve kreş gibi pek çok alan yer alıyor.

 

VATANDAŞIN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK PLANLANDI

6 adet dinlenme ve seyir terasının bulunduğu alan; 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, kapalı spor binası, voleybol sahası ile bisiklet ve yürüyüş alanlarıyla da sporseverlerin ilgisini çekiyor. İhtiyaçlara yönelik planlanan Batıkent Rekreasyon Alanı bünyesinde BelPa Kafe, lokanta, WC binası ve 3 adet büfeyle de vatandaşlara hizmet ediliyor.

 

BAŞKENTLİLER YEŞİLLE BULUŞUYOR

Minik Başkentlilerin de düşünülerek çocuk oyun alanlarının yer aldığı Rekreasyon Alanı ayrıca 7 bin ağaç, 500 bin çalı ve 160 bin metrekare çim alanıyla vatandaşları yeşille buluşturuyor. Vatandaşların daha rahat ve güvenli zaman geçirmesi için 3 adet güvenlik binasının bulunduğu alanda ayrıca, amfi oturma alanı, su depoları ve 1000 araç kapasiteli otopark yer alıyor.

 

2. ETAP İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın Mayıs ayı sonunda halkın kullanımına kazandırılacak 2. etabında yer alan, 1 adet profesyonel futbol sahası, 2 adet halı saha, olimpik koşu parkuru, ekolojik köprü, açık yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolu ve su deposu için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

“MANSUR YAVAŞ’A YEŞİLE, DOĞAYA, İNSANA ÖNEM VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Açıldığı günden bu yana Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Başak Yurdagül:“Çok memnunuz, özellikle annem ve babam çok seviyor. Çok teşekkür ediyoruz Sayın Mansur Yavaş’a da yeşile, doğaya, insana önem verdiği için. O anlamda çok mutluyuz hizmetlerinden. Aynı hızla devam edeceğine inanıyoruz.”

-Barış Yurdagül:“Çok güzel bir hizmet. Burası önceden atıl bir vaziyetteydi. Vatandaşlar için yapılmış yeşil alanları, göleti olsun, kafesiyle ve diğer sosyal merkezleriyle çok iyi bir hizmet olmuş. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz hizmetlerinden dolayı.”

-Yılmaz Yurdagül:“Buranın ben daha öncesini de biliyorum. Bağ, bayırdı koyun, kuzu otluyordu burada. Burayı çok güzel düşündüler. Bu bölge için bir ihtiyaçtı bura.”

-Sevim Kabaosmanoğlu:“Batıkent’te böyle bir park görmedik bugüne kadar. Çok teşekkür ediyoruz Başkanımıza. İnsanların sosyal olması, bir araya gelmesi için harika bir park oldu.”

-Süleyman Erdal:“Çok güzel bir imkân. Batıkent’in her tarafında yeşil alanlar bolca var ama bu da onları aşan iyi bir hizmet oldu. Betondan ziyade, insana yönelik yatırım yapılması çok güzel bir şey. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

-Erol Bayraktaroğlu:“Harika bir eser oldu. Yapılan her şeyin halka karşı yapıldığı belli oluyor. Çok beğendik. Torunlarımı da havalimanından aldım ilk buraya getirdim. Küçük parklarımız vardı ama ilk defa böyle bir alana sahip olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

-Fatma Sarı:“İyi ki burası beton yığını olmadı böyle bir alan oldu. Görünce çok mutlu olduk. Çok teşekkür ediyoruz Başkanımıza.”

-Mahabat Akın:“Şimdiye kadar hep Göksu Parkı’na giderdik dinlenmek, nefes almak için Batıkent’in merkezinde böyle bir parkın yapılması gerçekten büyük bir ihtiyaçtı ve ihtiyaçlar giderildi teşekkür ediyoruz.”

-Derya Cantürk:“Aileler, çocuklar, gençler için çok opsiyonlu bir yer olmuş. Her şey çok güzel düşünülmüş. Buradaki kafelerin fiyatları şaşırtabilir bir çayın 2 lira olması 2024’te… Hiçbir yerde görülemeyecek bir yer ve yediğiniz her şeyin lüks kafelerden çok daha üstün ve kaliteli olması da şaşırttı. Kendi kalitesini evet biliyoruz ama yaptığı her işin bu kadar kaliteli olmasını gözlerimle görmekten memnuniyet ve gurur duydum.”

 

bjgmppg1ruoz8xvnsvrtiqkm.jpg

2ysdue6ibpgcz3hafbx84opm.jpg

wesqnehpcxu2xf9acl1jls3b.jpg

29gzngq846lawqydwnx1xyfz.jpg

vat7rlgspm3ukbxscbyrdv4h.jpg

us9joprc6ocIpd4lbvvrbf2e.jpg

pjriojwrtnszxkytI7zug0qo.jpg

q4lwyo5ourvlvwjx0htrsaqz.jpg

4ipfrzzo92rouj1sbcqfdmIs.jpg

rIrykjfovhn2iso9qeenq6xg.jpg

vfun1ak2csq8qthvyym5xolw.jpg

xqldkuzehxfu6cb2phtjIvyw.jpg

z2ue8djy60mIfpun359abgyn.jpg

gy4ldab7h5qnx2toavwr9tbg.jpg

5vza8xsrkszcqm9lpdud07ex.jpg

vpry64esqobsjcumw2kmb5jz.jpg

e4I2yc7bhnaji0g5vl6wgxtc.jpg

z4vnx1q7mdvhpcwhjs3irbty.jpg

5gq3omekwltn1amxk2vjguqb.jpg

tlaenmoj36mcf15uwsjyx7b2.jpg

8dnqtrev23h6cnuIfg1y4xwe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.