Bayrampaşa Kadın Kolları Uğur Mumcu’yu andı

Bayrampaşa Kadın Kolları Uğur Mumcu’yu andı

CHP Bayrampaşa Kadın Kolları düzenlediği etkinliklerle Bayrampaşalıların takdirini toplamaya devam ediyor.

 Önemli günlerde panel organize eden Kadın Kolları Başkanı Bihter Uslu Dönmez, yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. 22 yıl önce uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Bayrampaşa'da düzenlenen Panelle anılırken, panelin konuşmacıları.

 Konuşmacı olarak Gazeteci Murat Ören Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu anma paneline  katıldı.


CHP Bayrampaşa İlçe Başkan Yardımcısı Hakkı Çetin'in yaptığı  sinevizyon gösterimi ile anlatı daha sonra CHP Bayrampaşa ilçe başkanı Hasan Mutlu açılış konuşmasında ““Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı ve onlarca Atatürkçü aydının rastgele katledilmediği, özellikle hedef seçilen bu demokrasi şehitlerini katlettirenler mezara sığdıramayacaklarını hesaba katmadılar. Çünkü onlar ışık saçmaya devam ediyorlar. Uğur Mumcu, bir demokrasi şehididir. Uğur Mumcu susturuldu, ama bugün yüzlerce, binlerce Uğur Mumcu var. Onlar, onun davasını sürdürüyorlar. Onun mücadelesini sürdürüyorlar. Aynı kararlılıkla ve aynı yüreklilikle sürdürüyorlar. Mumcu, ülkesini severdi, insanını severdi, haksızlıklara yolsuzluklara karşı mücadele ederdi. Bir mücadele adamıydı. Direnişin adamıydı. Direnişin simgesiydi. Atatürkçülüğün ölümsüz savunucuydu. Uğur Mumcu anti-emperyalist, bağımsızlıkçı, devrimci, cumhuriyetçi ve toplumcu bir gazeteciydi. Uğur Mumcu toplumun gözü kulağı ve beyni oldu. Ona göre çağımızın en büyük suçu haksızlara adaletsizliklere, yolsuzluklara halkın malını çalanlara, savaş kışkırtıcılığına karşı çıkmayarak susmaktı. Uğur Mumcu bu suçu işlemediği için, emeği ve özgürlüğü savunduğu için öldürüldü. “22 yıldır Uğur yok, adalet yok” bize düşen görev onun mücadelesine katkı vermektir. Biz CHP olarak bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

Bir diğer konuşmacı ise, Kadın Kolları Başkanı Bihter Uslu Dönmez “Uğur Mumcu ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi!..” demişti. Onları unutmadığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 113 gazeteci öldürülmüştür. Bunların 62 tanesi resmi kayıtlarda bulunmaktadır. Bir ülkede gazeteciler öldürülüyorsa o ülkede kirli işler, ilişkiler var demektir. Öldürülen gazeteciler halkın doğru haber hakkını savundukları, halkın gazetecileri oldukları, mülkün gazetecileri olmadıklarından ötürü öldürülmüşlerdir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.