BAYRAMPAŞA KURBANA HAZIR

BAYRAMPAŞA KURBANA HAZIR

Bayrampaşa’da kurbanlıklar, ‘Monoray Sistemle’ 4 dakika gibi kısa bir sürede kesilecek ve hızlıca paketlenerek sahiplerine teslim edilecek.

İslam âleminin en önemli dini bayramlarından Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bayrampaşa Belediyesi, kurban hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri ve mağdur olmamaları için çok sayıda kurban satış ve kesim noktası belirlendi. Kontrol noktalarında kurbanlıkları yaş, gebelik ve sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yaşı tutmayan, gebe olan ve sağlıksız bulunan hayvanlar kurban alanlarına alınmıyor.

KURBAN SATIŞLARI BAŞLADI

Sağlık taramaları yapılarak Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çatalca, Arnavutköy, Kastamonu, Amasya, Tokat ve Sivas’tan getirilen toplam bin 500 büyükbaş kurbanlık, Kocatepe Mahallesi’ndeki Mega Center’da satışa sunuldu.

4 DAKİKADA HİJYENİK KESİM

Bayrampaşa Belediyesi’nin son teknolojiyi kullanarak Mega Center’da hazırladığı modern kurban kesim tesisinde ise ‘Monoray Sistemle’ 4 dakika gibi kısa bir sürede büyükbaş kurbanlıklar kesilebilecek. Güvenlik kameraları ile takibi sağlanan ve sürekli dezenfekte edilen kurban satış ve kesim merkezinde otomatik galoş makineleri ve tartı aletleri hazır bulundurulacak. Vatandaşlara kurban etlerini koyabilecekleri poşetler de ücretsiz olarak dağıtılacak.

Vatandaşlar, ayrıca Bayrampaşa’da belediyeye ait veya belediye onaylı birden çok mekanda, güvenli ve steril şartlarda veteriner kontrolünde kurbanlarını kesebilecekler.

BÜYÜKBAŞ KESİM BEDELİ 350 LİRA

Vatandaşlar, komisyon tarafından belirlenen, 350 TL karşılığında büyükbaş kurbanlarını kestirebilecek.

VİLLA KONFORUNDA KURBAN SATIŞI

Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da kurban satıcılarına saray konforunda barınma alanı sunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından kurban satışı yapmak için Bayrampaşa’ya gelen, yatacak yerleri ve duş alma imkânları bulunmayan kurban satıcıları, Bayrampaşa Belediyesi’nin hizmete sunduğu konforlu ortamda satış yapabilecek ve aynı zamanda da monitörlerden hayvanlarını takip edebilecekler.

‘ALO BOĞA HATTI’ HİZMETİNİZDE

Bayrampaşa Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ‘Alo Boğa Hattı’ ile de vatandaşların hizmetinde olacak. Kurbanlıkları kaçanlar, yaralananlar veya kurbanla ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar 0(212) 437 02 84 numaralı telefonu arayarak yardım talep edebilecekler.

BUNLARA DİKKAT

Kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen gösterilmeli.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.