Begüm Atman Karataş Koşusu'nu kazanan Bonny Bomb oldu

Begüm Atman Karataş Koşusu'nu kazanan Bonny Bomb oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 2000 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Begüm Atman Karataş Koşusu'nu, Gülnur Gülerce'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Bonny Bomb (Hakeem - San Vicente / Victory Gallop) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. Sedat Demiral'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru dişi tay kariyerinin dokuzuncu startında beşinci galibiyetini kaydetmiş oldu.

İstanbul'da programın kapanış mücadelesi niteliğindeki koşuda Chain Of Destiny (Torok - Borrowing Base / Personal Flag) kendisine sıralamanın ikinci basamağında yer bulurken, Anadolu Prensesi (Mendip - Princess Taise / Cozzene) üçüncü, Fluttershy (Hakeem - Thereziko / Red Bishop) dördüncü, Higebz (Scarface - Tsarina / Always A Classic) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Bonny Bomb için bitiriş derecesi 2.05.90 olurken, farklar Boyun - 3,5 Boy - 1 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın antrenörü adına, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce'ye plaketini merhume Begüm Atman Karataş'ın kız kardeşi ve Kulübümüz Asli Üyesi Esra Atman verdi.

Merhume Begüm Atman Karataş'ın eşi Halis Karataş ise kazanan safkanın jokeyi Gökhan Kocakaya'ya plaketini takdim etti.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk, Eski Başkanlarımızdan Muammer Kitapçı ve davetliler de katıldı.
 

Begüm Atman Karataş

1966 yılında İstanbul'da doğan Begüm Atman Karataş, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1992-1999 yılları arasında çeşitli bankalarda üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşuna ve Türk atçılığının gelişmesine önemli katkıları bulunan Atman Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisi olan Begüm Atman Karataş, babası Özdemir Atman'ın asistanlığını yaptı. At idmanı ve yarış atı yetiştiriciliği konularında tecrübelerini arttırarak, babasının vefatından sonra eküri bayrağını devraldı. 2003 yılında camianın başarılı jokeylerinden Halis Karataş ile evlendi. 2013 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2014 yılında aramızdan ayrılan Begüm Atman Karataş'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

suyj7jtn8znedkcamoyzpwxe.jpg

twlunrnemf2zqvdfqchb5amp.jpg

dm2Izjfhwcnvsoa6fjxpbo1e.jpg

wjqrohac9pskugunjdk5v2xy.jpg

hnfol8hvpncfI9vxxwblsaa7.jpg

iovtpjfuymgzxrw01qahk82k.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.