Behzat Ilgaz Koşusu’nu God Of Love kazandı

Behzat Ilgaz Koşusu’nu God Of Love kazandı

3 yaşlı dişi İngilizlerin 2000 metre çim pistteki mücadelesinden Mahmut Gündüzeli’nin yetiştirdiği, Musa Gündüzeli’nin sahibi olduğu God Of Love (Victory Gallop - Miss Judge / Strike The Gold) jokeyi Nevzat Avci ile galip ayrıldı. Dılşa Kaya antrenesindeki doru dişi tay, son olarak Bursa Jandarma Koşusu’nda (KV-6/D) birincilik elde etmişti.

7 tayın start aldığı yarışta Ulan Ude (Victory Gallop - Gençceren / Kaneko) ikinci, Kinesis (Mendip - Goldok / Torok) üçüncü, Soir De Paris (Scarface - Brazilian Spirit / Invincible Spirit) dördüncü, Blue Jasmine (Speedy Wolf - Butterfly Dreams / Lion Heart) de beşinci oldu.

Kazanan safkan için müddet 2.08.01 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mehmet Ali Gündüzeli'ne plaketini, merhum Behzat Ilgaz’ın eşi Meral Ilgaz ve torunu Tuana Drosopoulos birlikte verdi.

Seremoniye; eski Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, Ilgaz Ailesi misafirleri ve Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.

 

Behzat Ilgaz

1930 yılında İzmir’de doğan Behzat Ilgaz, Heybeliada Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu. Atlara duyduğu ilgiyle çocukluğu ve gençlik yılları Veliefendi Hipodromu’nda geçti. 1957 yılında BP Petrolleri A.Ş.’de çalışmaya başlayan Ilgaz, 1963 yılında BP Petrolleri A.Ş.’nin Gemlik Tesisleri’ne müdür olarak atandı. Bursa Osmangazi Hipodromu’nun kurulmasında da katkıları bulunan Ilgaz, sahibi olduğu Gülüz, Veyis, Kapadokya, Hanımkız, Rüzgâr isimli atlarla yarışlara katıldı. 1998 yılında aramızdan ayrılan Behzat Ilgaz’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

60e9pefnvnrfqv2aht7su8kg.jpg

1nr2u8mzjy6oaeigkcq0rpzs.jpg

5njb6aw4wn0aq27ooesfyh3x.jpg

t029dzuykaf4vk1efI8rog7r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.