“BELEDİYE BÜTÇESİNİN ÖNEMLİ BİR KISMINI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HARCIYORUZ”

“BELEDİYE BÜTÇESİNİN ÖNEMLİ BİR KISMINI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HARCIYORUZ”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki okulların aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi. Ellerindeki kaynaklarla desteklerinin devam edeceğinin altını çizen Başkan Çalık, “Yaptığımız birçok hizmet görev, yetki ve sorumluluklarımız dahilinde olmamasına rağmen iyi niyetle ilçemizdeki bütün okullara yetişmeye çalışıyoruz. Okullarda okuyan çocuklarımıza dokunmaya, o görünmeyen el olmaya gayret ediyoruz. Belediye’nin bütçesinin önemli bir kısmını çocuklarımız için, okullarımız için, eğitim için harcamaktan imtina etmiyoruz” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki okulların aile birliği başkanlarıyla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Beylikdüzü Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitim koşullarını iyileştirmek adına yapılan çalışmaların da paylaşıldığı toplantıya; Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri ile birim müdürleri de katıldı. Eğitimde yaşanan eşitsizliği ortadan kaldırmak için 3.5 yıldır mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Çalık, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edilip bildirilmesi konusunda destek istedi. Ellerindeki kaynaklar doğrultusunda okullara verdikleri desteklerin devam edeceğini belirten Başkan Çalık, “Yaptığımız birçok hizmet görev, yetki ve sorumluluklarımız dahilinde olmamasına rağmen iyi niyetle ilçemizdeki bütün okullara yetişmeye çalışıyoruz. Okullarda okuyan çocuklarımıza dokunmaya, o görünmeyen el olmaya gayret ediyoruz. Belediye’nin bütçesinin önemli bir kısmını çocuklarımız için, okullarımız için, eğitim için harcamaktan imtina etmiyoruz” dedi. 

“Ortak akla, ortak çabaya ve ortak yaşama inanan bir yöneticiyim”

Oldukça yoğun katılımın olduğu toplantıda Beslenme Saati projesine de değinerek okullardaki ihtiyaç sahibi çocukların Belediye’ye bildirilmesi noktasında destek isteyen Başkan Çalık, “Durumu iyi olmayan çocuklarımıza Beslenme Saati projemizle el olmaya gayret ediyoruz. O çocukların yoksunluklarını, kendilerini kötü hissetmelerini ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz. Her gün ihtiyaç sahibi çocuklarımıza çantalarını ulaştırıyoruz ve bunu yaparken ailelerimizi incitmeden yapmaya gayret ediyoruz. Sizler okullar için, biz de bu kentte yaşayan insanlar için mücadele ediyoruz. Ben, hayatım boyunca hep biz olmayı, birlikte hizmet üretmeyi tercih ettim. Ortak akla, ortak çabaya ve ortak yaşama inanan bir yerel yöneticiyim” ifadelerini kullandı. Konuşması sırasında yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Başkan Çalık, “Yoksulluk derinleşiyor, bunu çok derinden hissediyoruz. Ailelerimiz çok zor bir dönemden geçiyor. Dolayısıyla bu durumdan çocuklarımız da etkileniyor. O kadar can yakıcı yaşıyoruz ki bu günleri, ben gerçekten yönetici olarak daha neler yapabilirim diye kendime ödevler çıkarıyorum” diye konuştu.

“Birlikte nasıl başka şeyler yapabiliriz”

Okullara verdiği destekleri de anlatan Başkan Çalık sözlerini şöyle sürdürdü, “Bugüne kadar 65 okulumuzun iç, 20 okulun ise dış boyası yapıldı. 9 okulumuzun da tuvaletlerini baştan aşağı yeniledik. 3 konferans salonu yapıldı, yenilerinin yapılması için de talimatını verdiğimiz birkaç okul var. Hem kütüphane hem de konferans salonu yapacağız buralara. 12 okulumuzun aydınlatma tesisatlarını değiştirdik, 59 okulun sahalarında düzenleme yaptık, tonlarca asfalt döktük. Aslında bugün hepimizin birbirine sorması gereken soru şu; Birlikte nasıl başka şeyler yapabiliriz.”

Çocuklara kitap okudu

Toplantının ardından okul aile birliği başkanlarından gelen talepleri kırmayan Başkan Çalık, ilçede bulunan bazı okulları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Çalık, öğrencilerin isteğini kırmayarak onlara kitap okudu. Ziyaretleri sırasında incelemelerde de bulunan Çalık, tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmaların başlatılması için talimat verdi.

rvbhp4efixon50k3gdrys8bl.jpg

jkawrobul93ky67dizbcfpxf.jpg

85watlhqzwbndygqxkpgethx.jpg

ozwgjvya5hnfmbx4plcthev6.jpg

5fteusb4kqymg13atpvkjpxc.jpg

3wmjdlhnz0rf9baeI4t5mxce.jpg

mjwbksgxer1zront9ndaqu2f.jpg

angybzdoq0w97psjtu4yjlfc.jpg

tsqxehywubw4nas0jfgv9jcr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.