Belediye Tiyatrosu Başarılı Kadrosuyla Yeni Sezona Başlıyor

Belediye Tiyatrosu Başarılı Kadrosuyla Yeni Sezona Başlıyor

Usta OyuncularBu Tiyatroda Yetişiyor

Esenyurt Belediye Tiyatrosu, başarılı kadrosuyla yeni sezonabirbirinden güzel oyunlarla başlıyor. Türk tiyatrosunun duayenlerinden AytekinÖzen’in dahil olduğu kadroyla hem birbirinden güzel oyunlara hazırlanıyor hemde tiyatro oyuncusu adayı akademi öğrencileri nitelikli bir eğitim alıyor.

Kadrosunun ve repertuarının her geçen gün zenginleştiği EsenyurtBelediye Tiyatrosu, yeni sezon oyunlarına Usta Tiyatrocu Aytekin Özenyönetmenliğinde hazırlanıyor. Özellikle Aziz Nesin’in kaleme aldığı üç oyuna‘Bize Kalan Azizlikler’ adı altında hızlı bir tempoyla çalışan ekip, tümheyecan ve coşkusuyla “Perde!” diyecek. Ekip, izleyicileri birbirinden güzeloyunlarla buluşturmanın yanı sıra geleceğin tiyatro oyuncularını yetiştirmeyedevam ediyor. Alanında başarılı kişilerden tiyatro eğitimi alan Esenyurtlular hemiletişim becerilerini geliştirip sosyalleşiyor hem de konservatuar bölümlerinehazırlık yapabiliyor.

“Okuma TiyatrosuAnlamında Da Hizmet Vermek İstiyoruz”

Türk tiyatrosuna sayısız katkısı olan ve Esenyurt BelediyeTiyatrosu’yla 2022-2023 sezonuna yeniliklerle gireceklerini belirten AytekinÖzen, "İlk olarak Aziz Nesin’in yazmış olduğu üç oyunla perdeleri açmayıdüşünüyoruz. Bu üç oyunu ‘Bize Kalan Azizlikler’ adı altında toparladık.Oyunların isimleri ise “Bir İnsan Başı Üstüne Üç Sesli Üzünç”, “Sen GaraDeğilsin” ve “Yaşasın Kavuniçi”. Aziz Nesin’in kalemini biliriz, dünyaca ünlübir mizah ustası ama aynı zamanda büyük bir düşünce adamı. Türkiye’nin geleceğive aydınlığı adına son derece cesur ve elinden gelen bütün çabaları gösterenbir yazar” diyerek şöyle devam etti: “Esenyurt Belediye Tiyatrosu olarak okumatiyatrosu anlamında da hizmet vermek istiyoruz. Okuma tiyatroları özündesahnelenmesi zor ama içi son derece büyük donanımlarla yazılmış eserler. İlkokuma tiyatrosu olarak Peter Weiss’ın “Soruşturma” isimli oratoryosunudüşünüyoruz. Ayrıca çocuk oyunlarında da repertuarı geniş tutmaya çalışacağız. Anadolukültüründeki hoşgörü, barış, kardeşlik sevgisini taşıyan geleneksel tarzdakiKaragöz Hacivat, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi kahramanlarımızla ilgilioyunlarımız olacak. Oyunlarımıza tüm Esenyurt halkını ve tüm tiyatroseverleribekliyoruz.”

“Esenyurtluları,Güzellikleri Görmek Adına Sahnemize Bekliyoruz”

Esenyurt Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni HakanHasanoğlu, “Bu sene Esenyurt Belediye Tiyatrosu olarak çıtayı biraz dahayukarıya çektik. Türk tiyatrosunun duayenlerinden, Bakırköy Belediye Tiyatrolarıkurucularından Aytekin Özen Hoca’mızı Esenyurt’umuza davet ettik. Sağ olsunbizi kırmadı, geldi. Aziz Nesin’in üç tane oyununu çalışıyoruz. Bu seneye hızlıbir giriş yaptık, sezonu da 15 Ekim gibi erken açacağız. Aynı zamandaakademimiz de devam ediyor. 700’e yakın hem drama hem de yetişkin tiyatrooyuncusu öğrencimiz var. Onlarla birlikte akademiye ve oyunlara çalışıyoruz,aynı zamanda geçen sene turnelerimiz vardı, bu sene daha da yoğun geçecek. Tiyatrosuolan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez. Tümizleyicilerimizi ve Esenyurtluları güzellikleri görmek adına sahnemize bekliyoruz”ifadelerini kullandı.

Iiplrgm1qjgf4kayeaomz86q.jpg

zt0hpl8I74qgbysf3udrmjdn.jpg

qtijmfdhcIvqey0n8uo9slb2.jpg

m9lgexvwc7cuIrxtbidkbq4n.jpg

8d5l0ev6xlpIhabbws3iqxjo.jpg

bwiIayedlqdcruvanztsjfj3.jpg

nqb2rp5och9akvkdhi16gre4.jpg

59rzusknm4xkcl8vwyadhraw.jpg

8liqfb0duhxktt73eIbjlpre.jpg

mmey41z9tincrhkbusdwla86.jpg

dj4in6b8eacz5zxynss9v7yp.jpg

ypxebjpezlizgqf25a0cdbon.jpg

43yaIuhft5nrsyixsfxcwjre.jpg

te8a3c0nqsfb2vlqxkIwhs1y.jpg

0l8woaxmhasqigx5zryIv6so.jpg

oswnrfy8g5idhfhdc9Impr6e.jpg

mc6ozfr9ks8pay475yakdbmq.jpg

w71ejb93pkjIuhxqv2cnyftr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.