BELEDİYELERİN AFET YARDIMI ENGELLENDİ

BELEDİYELERİN AFET YARDIMI ENGELLENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla depremlerden sonra başlatılacak insani yardım kampanyalarının

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla depremlerden sonra başlatılacak insani yardım kampanyalarının AFAD’ın yetkisine verilmesine tepki göstererek, “Depremlere hazırlık konusunda sınıfta kalan, 30 milyar dolarlık deprem vergisinin nereye gittiğini açıklayamayan iktidar, işi gücü bırakmış, depremzedelere yardım konusunda bile gözünü belediyelere dikmiştir. Bu iktidar açıkça, tüm yetkileri merkezi yönetimde toplayarak, milletin oylarıyla göreve gelen belediyelerin elini kolunu bağlamak istemektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, depremlerden sonra başlatılacak insani yardım kampanyalarının AFAD’ın yetkisine verilmesine tepki göstererek, “Depremlere hazırlık konusunda sınıfta kalan, 30 milyar dolarlık deprem vergisinin nereye gittiğini açıklayamayan iktidar, işi gücü bırakmış, depremzedelere yardım konusunda bile gözünü belediyelere dikmiştir. Bu iktidar açıkça, tüm yetkileri merkezi yönetimde toplayarak, milletin oylarıyla göreve gelen belediyelerin elini kolunu bağlamak istemektedir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre depremzedeler için valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar AFAD tarafından duyurulacak.

Buna göre, depremler sonrasında zarar gören afetzedeler için gerek görülmesi halinde AFAD koordinasyonunda insani yardım kampanyası başlatılabilecek. Kampanyalar kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar AFAD tarafından duyurulacak.

TORUN'DAN TEPKİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, karara tepki göstererek şunları söyledi:

NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR: Açıkça söylemek isterim ki; yerel seçim sonuçlarını bir türlü içine sindiremeyen iktidar, belediyelerin faaliyetlerini engellemek için artık ne yapacağını şaşırmıştır. Bu kararla açıkça belediyelerimize, ‘Depremlerden sonra yardım toplamayın. İhtiyaç sahiplerine destek olmayın’ denilmektedir. Pandemi sürecinde belediyelerimizin açtığı hesaplarda toplanan yaklaşık 15 milyon 250 bin liraya el koyan bu iktidar, daha bunun hesabını vermeden, partizanlığa hizmet eden yeni girişimlerde bulunmaktadır. Bu vesayetçi anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir.

DEPREMZEDELE YARDIM KONUSUNDA BİLE GÖZÜNÜ BELEDİYELERE DİKTİ: Depremlere hazırlık konusunda sınıfta kalan, hükümetleri döneminde toplanan 30 milyar dolarlık deprem vergisinin nereye gittiğini dahi açıklayamayan iktidar, işi gücü bırakmış, depremzedelere yardım konusunda bile gözünü belediyelerimize dikmiştir. Bu iktidar açıkça, tüm yetkileri merkezi yönetimde toplayarak, milletin oylarıyla göreve gelen belediyelerin elini kolunu bağlamak istemektedir.

VESAYETÇİ ANLAYIŞA PABUÇ BIRAKMAYIZ: Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu vesayetçi anlayışa papuç bırakacak değiliz. Bizim belediyelerimiz, yerel seçimlerden bu yana, iktidarın tüm engelleme girişimlerini boşa çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. Halkımız meraklanmasın; onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bizim belediyelerimiz, depremzedelere yardım götürme konusunda da tüm engelleri aşacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.