BEŞİKTAŞ, ATATÜRK'Ü DOLMABAHÇE'DE ANDI

BEŞİKTAŞ, ATATÜRK'Ü DOLMABAHÇE'DE ANDI

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde; hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı'nda andı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde; hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı'nda andı. BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi, "10 Kasım'ın verdiği hüznü, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onun ilkelerine, hedeflerine sonsuza kadar bağlı kalarak daha fazla anlamlandırabiliriz. Beşiktaş JK Başkanı olarak, şahsım ve Yönetim Kurulum adına; Ata'mızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. 

Yüz yirmi yıllık tarihiyle Türkiye'nin en köklü kulübü Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Atatürk’ü hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı'nda, on binlerce BJK taraftarı ve vatandaşın katılımıyla andı. On binlerce BJK taraftarı ve vatandaş, saat 09.05'te tüm Türkiye ile birlikte tek yürek olarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra, BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Dolmabahçe Sarayı Anma Salonu'nuna Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği çiçekler bırakıldı. Anma töreni boyunca, BJK tarafından yerleştirilen dev ekranlardan Atatürk'ün fotoğraf ve videoları gösterildi.  

"CUMHURİYETİN 100. YILINA ULAŞMASINI ATATÜRK’ÜN CUMHURİYET İLKESİNE BORÇLUYUZ” 

Cumhuriyetin 100. yılına ve camialarının 120. yılına ulaşmasını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, o dönemde kimsenin hayal bile etmediği Cumhuriyet ülküsüne borçlu olduğunu belirten Ahmet Nur Çebi'nin anma mesajı şöyle:

"Yaşamının belirli bir dönemini Akaretler'de geçiren ve ebediyete Dolmabahçe Sarayı'nda intikal eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü, evinde, evimizde andık. BJK olarak, 20 yaşımızdan beri, Ata'mızın temel ülküsü olan Cumhuriyetimizin izindeyiz; Ata'mızın gösterdiği yoldan yürüyoruz ve sonsuza kadar yürüyeceğiz. 10 Kasım'ın verdiği hüznü, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onun ilkelerine, hedeflerine sonsuza kadar bağlı kalarak daha fazla anlamlandırabiliriz. Beşiktaş JK Başkanı olarak, şahsım ve Yönetim Kurulum adına; Ata'mızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.