BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ 4 EKİM’DE KEDİ MÜZESİ’Nİ AÇTI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ 4 EKİM’DE KEDİ MÜZESİ’Nİ AÇTI

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE BEŞİKTAŞ’TA KEDİ MÜZESİ AÇILDI

Beşiktaş Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde masallar, oyuncaklar, oyunlar ve çizgi roman tarihindeki kedilerin aynı çatı altında bir araya geldiği ‘Kedi Müzesi’ni Çırağan Hizmet Binası’nda açtı. Sanatçı Sunay Akın ve ekibinin katkı sunduğu Kedi Müzesi’nin açılışına çok sayıda sanatçı ve hayvan sever katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ‘’Türkiye’nin bütün çocuklarını Kedi Müzesi’nde ağırlayacağız” dedi.

Kedi Müzesi’nin açılışına Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Sanatçı Sunay Akın, Nürnberg Oyuncak Müze Müdürü Karin Falkenberg, Yazar – Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Metin Uca’nın yanı sıra çok sayıda sanatçı ve hayvan sever katıldı.

SUNAY AKIN: KEDİ MÜZESİ İÇİN 15 YIL BELGE VE BİLGİ TOPLADIM

Açılış töreninde ilk konuşmayı sanatçı Sunay Akın yaparak; Kedi Müzesi’ni kurmak için 15 yıldır araştırma yaptığını belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘’Çocukların önüne oyuncak diye koyduğumuz her şey insanlığın geleceğidir. Nürnberg Müzesi’nden öğrendim ki bir ülkenin geleceği o ülkeyi yönetenlerin vaatlerinde değil çocuklarının hayallerindedir. Uygarlık tarihinde insana en yakın olan hep kedi olmuştur. Kuş, köpek ve at da var ama en yakın kedi olmuştur. 15 yıl boyunca belge ve bilgi topladım ve araştırmalar yaptım. Sevgili Rıza Akpolat, kardeşim beni davet etti dedi ki: “Sunay abi ben kedi konusunda hayvancılık konusunda çok duyarlıyım, gel bu kedi müzesini Beşiktaş’ta kur” dedi. Beni dolaştırdı, Beşiktaş’ta birçok yer gösterdi. Burada sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan ve ekibiyle birlikte 5 yıl boyunca çalışarak Kedi Müzesi’ni kurduk.’’

RIZA AKPOLAT: KEDİ MÜZESİ’Nİ AÇARAK KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Kedi Müzesi’ni açıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Bugün çok özel bir gün bizim için. Bu güzel ve özel müzeyi Beşiktaş’a kazandırdık. Gerçekten çok büyük bir emek var burada. Burası bizim tarihi alanlarımızdan bir tanesi. Hem Beşiktaş Belediyesi’nin eski binası hem de eski meclis binamızın olduğu yer. Bu müzeyle birlikte burası çok keyifli bir hale gelecek. Öğrencilerimiz bu müzeyi gezmek için bekliyorlar. Aslında duymak istediğimiz ses o öğrencilerimizin sesi. Türkiye’deki bütün çocukları burada ağırlayacağız, tüm çocukların merkezi burası olsun istiyoruz.

Beşiktaş’ta biz göreve geldikten sonra hayvan hakları konusunda ciddi adımlar attık. 6 adet hayvan ambulansı aldık ve 7/24 veterinerlik hizmeti veren ilk ilçe belediyesiyiz. Kedi tabii ki bizim ilçe adına daha önemli. Beşiktaş çok kedi ve hayvan duyarlılığı olan bir ilçe. Bugün de Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde bu müzeyi açıyor olmamız bizim için çok özel. Kedi Müzemiz, masallar, oyuncaklar, oyunlar ve çizgi roman tarihindeki kedileri aynı çatı altında bir araya getirerek komşularımıza hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunacak.

Biz Beşiktaş’ta kültür ve sanatı kalıcı hale getirmek, sanatı ve sanatçıyı Beşiktaş’ta görünür kılmakla ilgili olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Bu müze de bu anlamda bunun en anlamlı parçalarından bir tanesini oluşturdu. 29 Ekim’de de Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılında Ortaköy Kültür Merkezimizi tamamlamış olacağız. Kedi Müzemiz de kültür ve sanat anlamında attığımız önemli adımlardan bir tanesi.’’

Programın sonunda Başkan Rıza Akpolat, sanatçı Sunay Akın ve çalışma arkadaşları adına Tema Vakfı’na bağışlanan fidan plaketini takdim etti. Ücretsiz olarak gezilebilecek Kedi Müzesi hafta içi 09.00 – 17.00 hafta sonları ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olup, pazartesi günleri kapalı olacak. 0212 236 10 29 telefon numarasından müzeyle ilgili bilgi alabilirsiniz.

02.jpg

dsc-1623-800x530.jpg

dsc-1626-800x530.jpg

dsc-1613-800x530.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.