BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NİN 5 YILLIK YOL HARİTASI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NİN 5 YILLIK YOL HARİTASI

Beşiktaş Belediyesi, tarafından ‘2020- 2024 dönemi stratejik plan çalıştayı’ düzenlendi. Kent sorunlarının ve kültür sanat faaliyetlerinin ağırlık kazandığı çalıştayda3 günde 3 toplantı yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi şeffaf belediyecilik için kolları sıvadı. 2020-2024 yıllarını içeren çalıştaya Beşiktaş Belediyesi’nden çok sayıda müdürlüğün yanı sıra ilçesindeki aktif Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, İKSV, Zorlu Psm ve çok sayıda konunun paydaşları katıldı.

Çalıştayınilk toplantısı yapılan sunumlarla başlayarak, meslek odalarının ilçenin fırsat ve tehditlerini değerlendirmesiyle devam etti. Stratejik plana Beşiktaş için katkı sunan kurumlar, afet ve risk yönetimi, atık su yönetimigibi konularda endişelerini belirtti.

Çalıştayın ikinci toplantısında, kentin kültürel faaliyeti ele alındı. Beşiktaş Belediyesi’nin son 10 yılda yapmış olduğu faaliyetler ele alınarak yeni dönemde yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında görüş belirtildi. Bu konuda uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları, kentin mahallelerini yüksek sanatla buluşturmak, atık kamusal alanları sahne ve sergi alanı olarak değerlendirmek için çeşitli önerilerde bulundu. Yapılan toplantılar sonucunda Beşiktaş’ı kültür sanatın başkenti yapma vizyonu ele alındı.

Toplantının son gününde, kentte yaşayan çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelliler ele alındı. Konun uzmanları görüşlerini dile getirerek neler yapılması gerektiğini hakkında Beşiktaş Belediyesi’ne bilgilendirerek önerilerde bulundu.


gorsel-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.