Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi protokolü imzalandı

Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi protokolü imzalandı

Beşiktaş Belediyesi ile Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi ve iş birliği protokolü imzalandı

Cemevlerinin yasal statüye kavuşması kapsamında tüm ülkede çalışmalar sürerken, Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Cemevi binasını 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis etti. İş birliği protokolü, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Zöhrap arasında imzalandı. 

Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç; “Bugün önemli bir iş birliği protokolü imzalıyoruz. İnançların özgürce yaşanabilmesi için insan hakları beyannamelerinde verilen teminatların bile yetersiz kaldığını, bunun saygınlık taşıyanlarda daha geliştiğini ve bu hoşgörünün insanlığa çok büyük katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz. İnançlarımız lafta kalmamalı. Biz bu umuda Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyetimiz sayesinde gelmişizdir. Burada Gazi Mustafa Kemal’in inanç özgürlüğüne yaptığı katkı, Cumhuriyet tarihimizin en önemli katkılarından biridir. Biz de Beşiktaş Cemevimizi, Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis ettik. Buranın tahsis edilmesinde emeği geçen değerli vatandaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımız var. Özellikle protokolünün imza yetkisini bana oy birliğiyle veren saygıdeğer meclisimize teşekkür ediyorum. Bu protokole gururla imza attığımı belirtmek isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum