BEŞİKTAŞ’TA DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ KAPSAMINDA FARKINDALIK ÇALIŞMASI 

BEŞİKTAŞ’TA DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ KAPSAMINDA FARKINDALIK ÇALIŞMASI 

Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu tarafından "Dünya İlk Yardım Günü" kapsamında Ortaköy sahilde farkındalık yaratmak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek için etkinlik düzenlendi.

Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu tarafından "Dünya İlk Yardım Günü" kapsamında Ortaköy sahilde farkındalık yaratmak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek için etkinlik düzenlendi. İlk yardım eğitmenleri, kalp masajı ve acil müdahale anında yapılması gerekenleri, cansız mankenler üzerinde uygulamalı olarak vatandaşlara anlattı. Beşiktaş belediye Başkanı Rıza Akpolat, toplumsal afet bilinci ve afet kültürünün oluşturulması noktasında verilen eğitimlerin sürdürülebilir olması konusundaki çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu iş birliğiyle Dünya İlk Yardım Günü’nde Ortaköy sahilde toplumsal bilinci artıran bir ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi.

Alanında uzman hekimler ile ilk yardım eğitmenleri, kurulan istasyonlarda kalp masajı, yaralanmalarda ilk müdahale, Heimlich Manevrasını da içeren hayat kurtaran pek çok yöntemi, cansız mankenler üzerinde gösterdi. 

Uzman ekipler, yetişkinlerde, çocuklarda ve bebeklerde kalp masajının nasıl yapılması gerektiğini ve toplumda doğru bilinen yanlışların neler olduğunu da anlattı. Eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verildi.

"DÜNYADA HER 5 SANİYEDE BİR İNSANIN İLK YARDIMA İHTİYACI VAR"

Toplumsal Afet Platformu Genel Başkanı Rezzak Elazat, dünyada her beş saniyede bir insanın ilk yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek yapılan etkinliğin önemini şu sözlerle dile getirdi:

"12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü’nde, Beşiktaş Ortaköy’de Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle birlikte özellikle afetlerde acil durumlarda ilk yardımın önemini belirtmek için buradayız. Etkinlikte alanda kurulan istasyonlarda sağlık personeli tarafından katılımcılara gruplar halinde CPR mankenleri ile kalp masajı uygulaması gösteriliyor ve ilk yardım bilgileri veriliyor. Burada vatandaşlara ilk yardımla ilgili olumlu ve olumsuz yaklaşımları anlatıldıktan sonra müdahale kısmında neler yapması gerektiği de uygulamalı olarak gösterilecek. Maalesef ülkemizde ilk yardım bilen insan sayısıçok az bununla ilgili çok büyük bir ihtiyacımız var.  Özellikle beklenen İstanbul depreminde daha çok yardımcıya, kurtarıcıya ihtiyacımız var. Bununla ilgili de Beşiktaş Belediyesi ile bir başlangıç yapıyoruz. İlk yardım çok önemli mutlaka afetlere karşı acil durumlara karşı ilk yardım öğrenmemiz gerekiyor, hemen başlayalım.’’

Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi Sorumlusu Çetin Alp, Türkiye’deki iş kazaları, trafik kazaları ve ev kazalarına dikkat çekerek ilk yardımın bilinçli insanlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.