BEŞİKTAŞ'TA SERİNLEME NOKTALARI KURULDU

BEŞİKTAŞ'TA SERİNLEME NOKTALARI KURULDU

Hava sıcaklığı yurdun büyük bölümünde olduğu gibi son iki gündür İstanbul'da da yurttaşları bunalttı.

Hava sıcaklığı son iki gündür İstanbul'da da yurttaşları etkiledi. Sarayburnu sahili ve Boğaz'da serinlemek isteyenler denize girerken, kent merkezinde sokağa çıkanlar zorlandı. Beşiktaş Belediyesi, ilçe genelinde 4 meydana "serinleme noktaları" kurarak ücretsiz limonata ve su dağıttı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise günlük su tüketiminin 2,5-3 litre düzeyinde tutulması gerektiğine dikkat çekti ve 8 maddelik bir uyarı listesi yayınladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yüksek sıcaklıkların vücut ısı kontrol sistemini etkilediğini belirterek, daha fazla sıvı tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye, Ortaköy Meydanı, Barbaros Meydanı, Köyiçi Meydanı ve Levent Meydanı'nda kurulan stantlarda ücretsiz su ve limonata dağıtımı yapıyor.

TTB'nin uyarıları arasında, yaşlılar, bebekler, hamileler, engelliler ve açık havada çalışanların risk altında olduğu ve günlük su tüketiminin öneminin altı çiziliyor. Ayrıca, sıcak havalardan korunmak için alkol ve kafeinli içecek tüketiminin sınırlandırılması, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulması, vücudun serin tutulması, dışarı çıkmanın en sıcak saatlerde mümkün olduğunca azaltılması ve hafif giysilerin tercih edilmesi öneriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.