BEŞİKTAŞ'TA TARİHİ ESER OPERASYONU

BEŞİKTAŞ'TA TARİHİ ESER OPERASYONU

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen tarihi eser operasyonunda Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait taşınmaz mimari eserlerden söküldüğü değerlendirilen 71 adet çeşitli form ve biçimlerde kültür varlığı ele geçirildi.

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen tarihi eser operasyonunda Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait taşınmaz mimari eserlerden söküldüğü değerlendirilen 71 adet çeşitli form ve biçimlerde kültür varlığı ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser toplayan ve satan kişilere yönelik Beşiktaş'ta antikacı olarak faaliyet gösteren iki iş yeri ve bir eve dün operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait taşınmaz mimari eserlerden söküldüğü değerlendirilen 71 adet çeşitli form ve biçimlerde kültür varlığı ele geçirildi.

Adreslerde yakalanan 2 şüpheli hakkındaki "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün avlusunda sergilenen taşınmaz kültür varlıklarının İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzeleri Müdürlüğü ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne teslim edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.