‘BEYAZ GEZİ’ ETKİNLİKLERİ

‘BEYAZ GEZİ’ ETKİNLİKLERİ

İBB’nin 'Beyaz Gezi' etkinlikleri kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca 39 bin 400 öğrenci tarih, kültür ve sanatla buluştu.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü-İBB Gençlik Meclisi iş birliğiyle düzenlenen Beyaz Gezi etkinlikleri kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca İstanbul’un 39 ilçesinde bin 400 okuldan toplam 39 bin 400 öğrenci tarih, kültür ve sanatla buluştu.

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere rehberler eşliğinde Miniatürk, Panorama 1453 ve İBB Çadırı gezdirilirken, genel olarak İstanbul’un tarihi hakkında da detaylı bilgi aktarıldı. İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı bulamayan gençler, tarihi yarımadayı yakından tanıma imkânı buldular. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük memnuniyetle karşıladığı Beyaz Gezi etkinlikleri, öğrencilerin tarihi ve kültürel mekânlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmalarını sağlarken, merak duygusu da oluşturdu.

Miniatürk ve Panorama 1453 gezileriyle gençlerde tarihi bilinci oluşturmak amaçlandı. İstanbul’un fethini görsel olarak zihinlere yerleştirmeyi, böylece kalıcılık yaratmayı hedefleyen İBB Gençlik Meclisi, öğrencilerin, tarihte büyülü bir yolculuğa çıkmalarını ve bir çağın kapanıp, yeni bir çağın açılmasına tanıklık etmelerini sağladı. Öğrenciler, gezi kapsamında ayrıca Fatih Sultan Mehmet hakkında da detaylı bilgi sahibi oldu.

Miniatürk gezilerinde gençler, Osmanlı ve Türkiye coğrafyasından seçilmiş eserlerin maketlerini inceleme imkânı buldu. Öğrenciler, Miniatürk’te sergilenmekte olan İstanbul’dan 59, Anadolu coğrafyasından 57 eserin yanı sıra bugün Türkiye sınırları dışında yer alan 12 tarihi eseri de tanıma fırsatı yakaladı. Ayasofya, Selimiye, Rumeli Hisarı, Galata Kulesi, Safranbolu Evleri, Sümela Manastırı ve Kubbetü’s-Sahra gibi pek çok tarihi eserin bir araya getirildiği parkta, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi ve Ecyad Kalesi gibi eserlerin maketleri de görülebiliyor.

İBB Çadırı’na düzenlene gezilerde ise öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi.

Yemekli olarak düzenlenen Beyaz Gezi etkinlikleri kapsamında ayrıca öğrencilere düzenli olarak tiyatro gösterimi yapıldı. Eğitim-Öğretim Yılı boyunca Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi (Ümraniye), Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (Güngören) ve TİSAV Kültür Merkezi’nde (Kâğıthane) yapılan tiyatro gösterimleri öğrencilerden büyük ilgi gördü.   

İBB Halklar İlişkiler Müdürlüğü-İBB Gençlik Meclisi iş birliğiyle düzenlenen Beyaz Gezi etkinlikleri, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’yla birlikte tekrar başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.