BEYKOZ BELEDİYESİ, BAYRAMDA DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BEYKOZ BELEDİYESİ, BAYRAMDA DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Beykoz Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri, zabıta ve müftülük ekipleri ile 135 kurban satış ve kesim yerini denetlerken; temizlik ekipleri de çift vardiya çalışıyor.

Beykoz Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, veteriner hekimler, zabıta ve müftülük ekipleri ile birlikte 135 kurban satış ve kesim yerini denetledi; temizlik ekipleri ise çift vardiya çalışıyor.

Beykoz Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı sorunsuz geçirmesi için kurban satış ve kesim alanlarında kapsamlı denetimler ve hizmetler sundu. Veteriner hekimler ve zabıta ekipleri, ilçe genelindeki 135 noktada 4 bin 248 büyükbaş ve bin 584 küçükbaş hayvanı kontrol etti. Kurban için uygun olmayan, yaşı küçük veya halk sağlığını tehdit eden hayvanların kesimine izin verilmedi.

Zabıta ekipleri, kesimlerin hijyenik ve sağlık koşullarına uygunluğunu denetledi. Denetimlerde cezai işlem uygulanmazken, hastalık tespit edilen 3 hayvanın kesimi mevzuat gereği engellendi. Müftülük yetkilileri de kurbanlıkların dini hükümlere uygunluğunu kontrol etti.

"Boğa Yakalama Timi" iş başında

Belediye bünyesinde deneyimli veteriner hekimlerce oluşturulan "Boğa Yakalama Timi", kaçan 2 büyükbaş hayvanı yakalayıp sahiplerine teslim etti.

Temizlik ekipleri, çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla atık toplama çalışmalarını 14 büyük damperli kamyon ve 9 iş makinesi ile çift vardiya olarak sürdürüyor. İlaçlama ekipleri ise kurbanlık kesim ve satış yerlerinde karasinek ve larva üremesine karşı ilaçlama hizmeti veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum