Beykoz’un Çevreci “Yeşil Okullar”ı Ödüllerine Kavuştu

Beykoz’un Çevreci “Yeşil Okullar”ı Ödüllerine Kavuştu

Beykoz’da sürdürülebilir çevre için çalışan “Yeşil Okullar” renkli ve eğlenceli bir törenle ödüllerine kavuştu.

2021-2022 eğitim- öğretim yılında dereceye giren okulların ödül aldığı törende tiyatro gösterisi, çocuk etkinlikleri ve atık defilesi yer aldı.

Beykoz Belediyesi’nin “Sıfır Atık” hedefi doğrultusunda öğrencilere çevreci bilinci ve atık yönetimi aşılamak amacıyla sürdürülebilir bir çevre projesi olarak 11 yıldır yürüttüğü “Yeşil Okul Projesi”yle bu yıl 64 okulda 21 bin 183 öğrenciye uygulamalı geri dönüşüm eğitimleri verildi.

Çevreci Nesillere İmza Attı

Beykoz Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, her yıl okullardan artan katılımla yürütülen projeyle bugüne kadar toplam 122 bin öğrenciye ulaşılarak çevreci nesillere imza atıldı.

Kurumda görevli çevre mühendisleri eşliğinde okullarında geri dönüşüm süreçlerine katılan öğrenciler, organik atıkları ise Beykoz Belediyesi’nin okullarına armağan ettiği kompost makinelerinde işleyerek ürüne dönüştürdü. 

Atıkları Topladılar Ödülleri Kaptılar

Dünya Çevre Koruma Haftası (5-11 Haziran) etkinlikleri kapsamında yapılan törende, yıl boyu ambalaj atık, elektronik atık, atık pil, atık yağ ve kompost olmak üzere 5 kategoride en başarılı olan “Yeşil Okullar”a ödülleri verildi.

Kavacık Yaşam Merkezi’ndeki törene Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile belediye başkan yardımcıları ve okul müdürleri de iştirak ederek öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Yeşil Okullar’a ödüllerini takdim eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, çevreye katkıları dolayısıyla başta dereceye giren okullar olmak üzere projede yer alan tüm öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli ise öğrencilerden ailelerine geri dönüşüm konusunda yol gösterici olmalarını istedi.

Beykoz Belediyesi projede birinci olan okullara müzik aletleri seti, ikinci olan okullara akıl oyunları seti, üçüncülere de spor malzemeleri seti hediye etti.

TRT Çocuk’un sevilen karakterleri Arda ve Ceren’in “Eyvah Orman Karıştı” tiyatro oyununu sunduğu programda öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafetleri sergilendikleri defile de ilgi gördü.

YEŞİL OKUL BİRİNCİLERİ:

Alibahadır İlkokulu

Kılıçlı İlkokulu

Firuzbey ilkokulu

YEŞİL OKUL İKİNCİLERİ

Fatin Hoca İlkokulu

Sadettin Gökçepınar İlkokulu

Pakkan İlkokulu

YEŞİL OKUL ÜÇÜNCÜLERİ:

Kemalettin Tuğcu İlk ve Ortaokulu

Gündoğdu Nene Hatun İlkokulu

İshaklı İlkokulu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.