BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKAN ÇALIK ÇALIK: “DEVLETİN SAHİBİ MİLLETTİR"

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKAN ÇALIK ÇALIK: “DEVLETİN SAHİBİ MİLLETTİR"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Polis Merkezi Amirliği, Beylikdüzü Müftülüğü, Kuran Kursu ve taziye evinin açılışında; “Sadece 2021 yılında 16 polis memurumuz şehit oldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Polis Merkezi Amirliği, Beylikdüzü Müftülüğü, Kuran Kursu ve taziye evinin açılışında; “Sadece 2021 yılında 16 polis memurumuz şehit oldu. Sözümüzü tuttuk. Bu tam donanımlı yeni karakol binamızı tam 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Biz bu binaları, devletin saygın kurumlarına yaptığımızın farkındayız. Devletin sahibi millettir. Hükümet edenler kendilerini devletin sahibi olarak görmesinler. Ben dahil hiç kimse bu hizmetleri yaparken babasının parasını kullanarak yapmıyor" dedi.

06.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı törenlerle Beylikdüzü Belediyesi tarafından tamamlanan yeni tesisler, merkezler, parklar ve kreşler başta olmak üzere 28 projenin açılışı yapıldı, 6 projenin de temeli atıldı. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, törende yaptığı konuşmada, satır başlarıyla şunları söyledi:

“TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZA HALKIMIZ ADINA ARMAĞAN EDİYOR OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde, "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' demiştir. İnsanlar arasında hoşgörünün giderek azaldığı, Ev içi şiddetin, kadınlara karşı işlenen suçların giderek tırmandığı, depresyonun toplumsal bir hal aldığı bu kara kış koşullarında, Beylikdüzü Belediyesi olarak inşa ettiğimiz bu binayı, bizim için canlarını feda etmekten çekinmeyen, kentimizin huzuru ve güvenliği adına çalışan Türk Polis Teşkilatımıza halkımız adına armağan ediyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

08-2.jpg

2021 YILINDA 16 POLİS MEMURUMUZ ŞEHİT OLDU: Sadece 2021 yılında 16 polis memurumuz şehit oldu. Burada bu vesile ile tüm şehit polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mevcut Gürpınar Karakolumuz küçük, eskimiş ve Emniyet Teşkilatımıza yakışmayan bir binada hizmet vermeye çalışıyordu. Bu yapı aynı zamanda meydan kullanımını da engelliyordu. Ekrem Başkanımızın döneminde; Yakuplu, Kavaklı ve Gürpınar için 3 köy 3 meydan projemizi çalışmıştık. Gürpınar’da Karakol binasından dolayı Köy Meydanı’nı yapamıyorduk. Dolayısıyla Ekrem Başkanımızın döneminde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile bir protokol yaptık.

02.jpg

DEVLETİN SAHİBİ MİLLETTİR. HÜKÜMET EDENLER KENDİLERİNİ DEVLETİN SAHİBİ OLARAK GÖRMESİNLER: Proje çalışmalarından sonra; 1 yıl önce burada bu binanın temellini atmıştık. O gün söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Bu tam donanımlı yeni karakol binamızı tam 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Biz bu binaları devletin saygın kurumlarına yaptığımızın farkındayız. Devletin sahibi millettir. Hükümet edenler kendilerini devletin sahibi olarak görmesinler. Ben dahil hiç kimse bu hizmetleri yaparken babasının parasını kullanarak yapmıyor. Milletin parasıyla bu hizmetleri yapmaktayız. Bu trampa yapılmasa da ben o köy meydanını yapacağım. Güvenliğimiz için gece gündüz demeden çalışan, emek veren, hayatlarını riske atan polislerimizin hakkını ödeyemeyiz. Ama elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız.

‘DİN GİBİ TEMİZ BİR DUYGU, POLİTİKA GİBİ KİRLİ OYUNLARA ALET EDİLEMEZ’: Emniyet Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun. Başta bu binayı vaktinde tamamlayan müteahhit firma yetkililerine ve çalışanlarına, binayı tasarlayan kıymetli mimarlarımıza, kontrol teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün açacağımız diğer kamu binamız, Müftülük Kuran Kursu ve taziye binası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünden ilhamla; "Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din, ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır." Bizler; inançların, kültürlerin ve fikirlerin özgürce yaşandığı bir kentin hayaliyle yola çıktık. İlçede ciddi bir taziye evi talebi var. Ayrıca Mevlâna Camii'nin 2016 yılı öncesine dayanan ve uzun süredir tamamlanamayan bu hizmet binası atıl kalmıştı. Nihayet bugün, 2016’dan bu yana yapımı engellenen, inşası âtıl bırakılan bu binanın başına gelenleri anlatmayı Ekrem Başkanımıza bırakıyorum. Beylikdüzü Müftülük, Kuran Kursu ve Taziye Evi binasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle tamamladık.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.