BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK : BEYLİKDÜZÜ’NDE AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR KENT İNŞA EDİYORUZ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK : BEYLİKDÜZÜ’NDE AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR KENT İNŞA EDİYORUZ

Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Gençler ve çocuklar bizim önceliğimiz. Beylikdüzü’nde çocuklara, kadınlara, gençlere,

Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Gençler ve çocuklar bizim önceliğimiz. Beylikdüzü’nde çocuklara, kadınlara, gençlere, tüm komşularımız ve hatta kamu kurumlarına aklın ve bilimin ışığında; dayanıklı, yeşil ve çözüm üreten bir kent inşa ediyoruz. Beylikdüzü’ndeki değişim ve dönüşüm 2014 yılında sevgili başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nü kazanmasıyla başladı. Bugün bu değişim İstanbul da, Başkanımız sayesinde artarak devam ediyor" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, 20 park ile 14 tesisi toplu açılış ve temel atma töreni ile hizmete açtı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partililer ve meclis üyeleri katıldı. 

İlk ayağı Dereağzı Mahallesi’nde gerçekleşen törenler kapsamında; Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak, Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Gürpınar Aşık Veysel Kütüphane ve Etüt Merkezi, Beylikdüzü Geri Dönüşüm İşçileri Destek Projesi ve Atık Ara Depolama Merkezi ile 20 parkın açılışı yapıldı. Ayrıca Yakuplu Anne-Çocuk Merkezi ve beş kreşin de temeli atıldı. 

07-001.jpg

Törende, atanamadığı için inşaatta çalışırken hayatını kaybeden 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun’un ismi verildiği kapalı spor tesisinin de tanıtımı yapıldı. 

ELİMİZDEKİ SINIRLI KAYNAKLARI, HEM VERİMLİ KULLANIYOR HEM DE YENİ KAYNAKLAR YARATIYORUZ : Beylikdüzü’nde bir yaşamı, bir kültürü ve bir geleceği inşa etmek için yola çıkmıştık ve bugün şartlar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, aynı heyecan, aynı azim ve aynı güçle çalışmaya devam ediyoruz. Beylikdüzü’nde çocuklara, kadınlara, gençlere, tüm komşularımız ve hatta kamu kurumlarına aklın ve bilimin ışığında; dayanıklı, yeşil ve çözüm üreten bir kent inşa ediyoruz ve bunu yaparken, kriz var- kaynak yok demiyor, elimizdeki sınırlı kaynakları, hem verimli kullanıyor hem de yeni kaynaklar yaratıyoruz.

09.jpg

KENTLER İYİ OLURSA, ÇOCUKLAR DA KADINLAR DA GENÇLER DE İYİ OLUR: Bize göre “çılgın proje”, milletimizin gerçek dertlerine, gerçekçi çözümler üreten projelerdir. Büyük konuşan değil; iyi iş yapan, millete nefes olan icraatlardır. Beylikdüzü halkının çaresizlik ve yalnızlık altında ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. Beylikdüzü’nde en başından beri, zor günleri hesaba katan bir planlama anlayışı ile ilerliyoruz. Biz sosyal demokrat anlayıştaki yerel yönetimler olarak; kent ile barışık, doğaya özen gösteren, insan haklarına ve temel değerlere saygılı bir şehircilik felsefesi inşa ederken, şehirlerin ruhuna işleyen manevi değerlerine de yatırım yapmayı önceledik. Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak, kentin iyi olma hali diye adlandırdığımız bu kavrama çok ama çok önem veriyorum. Çünkü biliyorum ki kentler iyi olursa, çocuklar da, kadınlar da, gençler de iyi olur. Toplum iyi olur. Dolayısıyla şehirciliğin sadece binaları ve yolları düzenlemek olmadığını, kentin ihtiyaçlarını kent sakinleriyle beraber planlamak anlamına geldiğini çok iyi biliyorum.

ses-5373-800x530.jpg

BEYLİKDÜZÜ’NDE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM EKREM İMAMOĞLU’NUN KAZANMASIYLA BAŞLADI: Beylikdüzü’ndeki değişim ve dönüşüm 2014 yılında sevgili başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nü kazanmasıyla başladı. Bugün bu değişim İstanbul da, Başkanımız sayesinde artarak devam ediyor. Kıymetli Genel Başkanım, biz bir Beylikdüzü hayali kurmuştuk. O günden beri, bu hayalimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ve sizin sayenizde bu hayal İstanbul’un hayaline dönüştü. Sayın Genel Başkanım 8 ay önce sizin katılımızla, 23 Nisan’dan aldığımız ilhamla, 23 parkımızı çocuklarımıza armağan etmiş ve 6 tesisin temelini atmıştık. Temelini attığımız tesislerin son durumunu paylaşmak istiyorum; milli mücadele ruhunu yaşatacağımız, Sivas Kongre Binası- Gençlik Merkezi ve kütüphanemizi 1 ay içerisinde bitiriyoruz. Özel gereksinimli evlatlarımız için yapmakta olduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve aynı alanda inşa ettiğimiz ismini görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken katledilen şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ismini vereceğimiz Yuvamız Beylikdüzü Kreşimizi 23 Nisan 20022 tarihine yetiştireceğiz. Adnan Kahveci Mahallemizde temelini attığımız kreş, kütüphane ve cami inşaatlarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor.

ses-5398-800x530.jpg

İNSAN ODAKLI BİR ÇÖZÜM ÜRETMEYE GAYRET EDİYORUZ: Her mahalleye bir kreş hedefi ile yola çıkmıştık. Dereağzı, Cumhuriyet, Yakuplu ve Adnan Kahveci mahallelerimizde çalışan annelerimizin evlatları için 5 kreşin ve anne-çocuk merkezimizin yapımına başlıyoruz. Annelerimizin gülen mutlu yüzlerinden daha güzel bir resim, minik evlatlarımızın şen kahkahalarından daha güzel bir müzik yoktur. Bu merkezler çocuklarımızın şen kahkahalarıyla çınlayacak. Bu mutlu çocuk merkezlerimizin hayata geçmesine katkı veren hayırsever iş insanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel projelere ilaveten kağıtları ve işe yarar katı atıkları toplayarak geçinmeye çalışırken, doğaya ve çevreye katkıda bulunan “Sokak Emekçisi” kardeşlerimizi de unutmadık. “Beylikdüzü Geri Dönüşüm İşçileri Destek Projesi ve Atık Ara Depolama Merkezi”ni açıyoruz. Beylikdüzü ikametli 207 sokak atık toplayıcısı var. Onlarla görüştük, sorunlarını dinledik ve sürece dahil ettik.

Dernek kurmalarını destekledik ve derneğe ait bir sosyal tesis yaptık. Bu işin yönetmeliğini meclisten geçirdik. Kıymetli Genel Başkanım, sizin bu konuya ne kadar önem verdiğinizi biliyorum. Biz de insan odaklı bir çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Hatta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri; bu çalışmalarımızdan haberdar oldu, bizi aradılar. Hazırladığımız bu çalışmayı yönetmeliğiyle birlikte bizden istediler. Biz de bu çözümün tüm Türkiye’ye yayılması adına gerekli paylaşımları yapacağız.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR BİZİM ÖNCELİĞİMİZ : Gördüğünüz gibi Beylikdüzü enerjisiyle yaptıklarıyla bütün ülkeye nefes olmaya devam ediyor. Toplamda 68 bin metrekarelik 20 parkımızın açılışını da gerçekleştiriyoruz. Gençler ve çocuklar bizim önceliğimiz. Genel Başkanım biliyorum ki gençler ve çocuklar sizin de önceliğiniz. Ve biliyorum ki İstanbul’da da Ekrem başkanımızın önceliği. Bu vesile ile İstanbul Büyük Şehir Belediyemizin katkılarıyla, büyük ozanımız Aşık Veysel’in adını taşıyan 1000 metrekarelik alana sahip, 25 bin kitabı olan, kütüphane ve etüt merkezini hayata geçiriyoruz. 2017 yılında Ekrem Başkanımızın başlattığı “Beylikdüzü Hazır” vizyonuyla bu kenti olası afetlere hazırlıyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz 4 tane tam donanımlı merkezimiz var. Bunların ilki; “Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi”. Marmara mahallemizde yer alan, bu merkezde, açık ve kapalı eğitim alanları, kordinasyon ve takip merkezi, telsiz ve haberleşme komuta merkezi bulunuyor. Ve ayrıca “Beylikdüzü Nefes Arama ve Kurtarma Ekibimiz” çalışmalarını burada yürütecek. Cumhuriyet Mahallesinde yer alan ikinci merkezimiz; “Beylikdüzü Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi” burası; afet sonrası gelen yardım malzemelerinin, desteğe gelen arama kurtarma ekiplerinin konumlanacağı, aynı zamanda geçici barınma ihtiyacı olan komşularımızın barınacağı 20 bin metrekarelik bir merkezdir. Bu alan, aslında içinde 3 fonksiyonu barındıran Türkiye’de bir ilktir. Hem bir kapalı pazar yeri hem de pazarın kurulmadığı günlerde içerisinde NBA standartlarında 2 basketbol sahası ve yürüyüş parkurları olan bir kapalı spor salonudur.

İLÇE BELEDİYELERİYLE DİDİŞEN DEĞİL İŞBİRLİĞİ YAPAN BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR: Bugün açılışlarını gerçekleştirdiğimiz son afet merkezimiz, şu an içerisinde bulunduğumuz bu alan. “Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon, Lojistik Merkezi ve Beylikdüzü Mutfak” 10 bin metrekarelik alanda, 3 idari bina , bin metrekarelik bir mutfak, 3 kuru gıda deposu, bir soğuk hava deposu, iki lojistik depo, bir kademe binası ve 90 ton’luk su deposu yer almaktadır. Burada ki Beylikdüzü mutfak sadece afet anlarında değil, kara kış koşullarında da ihtiyaç sahibi ailelere günlük; 2 bin porsiyon sıcak yemek ve çocuklarına ilk okul beslenme çantası hazırlayacak. Ayrıca kütüphane ve etüt merkezlerimizde ders çalışan gençlerimize de ikram ettiğimiz çorbayı da burada kaynatacağız. Beylikdüzü mutfak, afet anlarında günlük 30 bin kişiye 2 öğün 3 çeşit yemek çıkartacak. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sevgili Ekrem İmamoğlu’na ve kıymetli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Eşgüdüm ve eşgüdümden doğan sinerjinin ne büyük güç oluğunu bir kez daha idrak ediyoruz. İdrak ediyoruz çünkü; artık İstanbul’da ilçe belediyeleriyle didişen değil işbirliği yapan, koordineli eşgüdümlü çalışan bir büyükşehir belediyesi var. Buradan İstanbul için çalışan, alın teri döken 86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi emekçisine yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklar ve gençler hayal kurabilsin, kurdukları hayalleri yaşayabilsin diye çalışıyoruz. Evet bir kara kışın içindeyiz; evet, pek çok zorlukla karşı karşıyayız. Yeni yıla çok zor şartlarda girdik. Ama umudumuzu canlı tutuyoruz. Çünkü omuz omuza tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimizi, her türlü engeli aşabileceğimizi biliyoruz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.