BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNDEMİ DEPREM

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNDEMİ DEPREM

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 1.birleşimi Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu başkanlığında gerçekleşti. Meclis konuşmasında Türkiye’yi derinden etkileyen iki büyük depreme değinen Mumcu, “Bu afette çok acı bir şekilde gördük ki, depreme hâlâ tam anlamıyla hazır değiliz. Zemin iyileştirmesinden doğru inşaat uygulamalarına ve afet anında doğru bir koordinasyona kadar tüm açılardan depreme karşı dirençli kentler inşa etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşimi, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclisi yöneten Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu, konuşmasına şubat ayında şehit olan askerleri anarak başladı. Toplantıda mart ayındaki önemli gün ve haftalara da değinen Mumcu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Mumcu, “6 Şubat’ta meydana gelen depremler, artçılarıyla birlikte 11 ilimizde büyük yıkıma ve kayba neden olmuştur. Ülkemizi büyük bir acıya boğan bu depremde, AFAD verilerine göre 45 binden fazla insanımız hayatını kaybederken yaralıların sayısı 100 bini aşmıştır. Deprem bölgesinde 105 bin bina yıkılmış veya ağır hasar almıştır. Bu afette çok acı bir şekilde gördük ki, depreme hâlâ tam anlamıyla hazır değiliz. Zemin iyileştirmesinden doğru inşaat uygulamalarına ve afet anında doğru bir koordinasyona kadar tüm açılardan depreme karşı dirençli kentler inşa etmek zorundayız. Bu gerçekler doğrultusunda, Beylikdüzü Belediyemiz ve Beylikdüzü Kaymakamlığımızın ortak çalışmaları ile deprem bölgesinde hayata geçirilen tüm çalışmalar hakkında Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık, bir sonraki meclis toplantımızda detaylı bir sunum yapacak” ifadelerini kullandı.

2. birleşim 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00’da

Meclis gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Erdoğan, AK Parti Grup Sözcüsü Tahir Abuş ve MHP Grup Sözcüsü Tuncay Kaan da konuşmalarında depremlere değindi. Grup sözcüleri hayatını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara ise şifa dileyerek bir daha böyle bir acının yaşanmamasını temenni etti. Beylikdüzü Belediyesi’nin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Erkan Erdoğan, “Depremden hemen sonra bir kriz masası kuruldu. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Sonrasında Hatay İskenderun’da AFAD’ın belirlediği alanda bir çadır kent kurmak için vaziyet planı oluşturuldu. Birkaç gün içerisinde çadır kentimizi çok hızlı bir şekilde el birliğiyle kurduk. İçerisinde lojistik destek merkezi, çocuk alanı, yemekhane, mutfak, duş, tuvalet, yaşam konteynerleri, çadırlar, revir ve daha pek çok birimimiz var. Belediyemizin farklı birimlerinden personellerimiz alanda görevlerini sürdürüyor. Çadır kentte emek veren herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu. Meclis toplantısının 2. birleşiminin ise 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırıldı.

wzrnvo9ryue2cbe4q7Ikfxp6.jpg

jngx37skvm0ne4iwmtbrfu5h.jpg

bmu8al3qhxycInz2ysobmhr7.jpg

kefdp4wq79hxoybr1xwldkzs.jpg

4rjpIlketiutvc9bgzm1sys6.jpg

va4rjspcbw9gIpstzqyc1k3r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.