BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDE ENGELLER KALDIRILIYOR

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDE ENGELLER KALDIRILIYOR

Engelli bireylerin daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, çalışanlarına yönelik temel işaret dili eğitimi başlattı. İlçede yaşayan engelli bireylerin daha rahat hizmet almasını amaçlayan projeye Belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşayan ve işitme engeli bulunan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için çalışanlarına yönelik temel işaret dili eğitimi başlattı.  Çalışanların yoğun ilgi gösterdiği eğitim kapsamında ilk olarak karşılama, asistan ve vatandaşla birebir ilişki içerisinde bulunan personeller eğitim alıyor.

“Katılım seviyesi hepimizi memnun etti”

Çalışanların, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi anlaşabilmesi için eğitimi başlattıklarını söyleyen işaret dili eğitmeni Neveda Öner, “Eğitimimiz haftada 2 gün olacak ve 40 saat sürecek. Arkadaşlarımız öğrenmeye istekli. Katılım seviyesi hepimizi memnun etti.  Her harfin bir işareti var. İlk olarak bunu öğreterek başladık. Kursun sonunda çalışanlarımız iletişim engellilerle daha rahat iletişim kuracaklar.” dedi.

“Eşitlik yetmez adalet sağlamalıyız”

Engellilerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi veren Erişilebilirlik ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu ise “Eşitlik yetmez adalet sağlamalıyız.” dedi. Beylikdüzü Belediyesi’nin erişilebilir hizmet alanında geçmişten günümüze çok önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Kuyumcu, “Umarım bu çalışma diğer belediyelere de iyi örnek olur.” ifadelerini kullandı.

ekxaoegqxcfg9mb54altbujp.jpg

rcwtonl7cazmhdb3pk0b8ej2.jpg

46sgylseqxpthhr8k2dI9rcz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.