BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIK YAĞ ÜRETİCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIK YAĞ ÜRETİCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçede en fazla bitkisel atık yağ toplayarak en iyi uygulama örneği gösteren 50 firmanın yöneticisine, teşekkür belgesi verildi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde(BAKSM) gerçekleşen programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Aslan, geri dönüşümün önemine vurgu yaparak “Doğayı, Beylikdüzü’nü ve çevresini korumak hepimizin görevi. Bu kapsamda ilçemizde yer alan ve mevzuata uygun hareket eden tüm gereklilikleri harfiyen yerine getiren firmalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından çevre sağlığı çalışmaları sonucunda en fazla bitkisel atık yağ toplayan kuruluşların temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda düzenlenen programda bitkisel atık yağlar konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. Program sonunda Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında ilçede yer alan atık yağ üretici firmalardan düzenli olarak atık yağını lisanlı geri dönüşüm firmalarına veren ve en iyi uygulama örneği gösteren 50 bitkisel atık yağ üretici firma yetkilisine teşekkür belgesi verildi. 

“Doğayı korumak hepimizin görevi”

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Aslan, programda yaptığı konuşmasında insanlar tarafından çevreye verilen tahribatın her geçen gün arttığını belirterek, “Yaşanan tahribatın sonuçları hepimizi etkilemektedir. Çevrenin korunması, yaşayan herkesin, her kurum ve kuruluşun sorumluluğundadır. Bilinçsiz atıklar canlı yaşamı olumsuz etkiliyor ve iklim krizini yaşıyoruz. Mutlaka gelecek nesillere düşünmek zorundayız. Bugün burada aramızda olan ve çevre konusundaki belirlendiğimiz kriterlerimizden biri olan atıkların geri kazanılması yani bitkisel atık yağları, lavaboya dökmek veya kanunlar dışında değerlendirmek yerine, atık vasfını kazanmış yağların hijyenik ortamda depolanması ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş lisans firmalar aracılığıyla toplanarak entegre sistemlere gönderilmesi önemlidir. Doğayı, Beylikdüzü’nü ve çevresini korumak hepimizin görevi. Bu kapsamda ilçemizde yer alan ve mevzuata uygun hareket eden tüm gereklilikleri harfiyen yerine getiren firmalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

eoym3u5v9fhoxzxgIvzyqes4.jpg

hsmx46irvp7dyutnwcreo9mg.jpg

r3lx4ghwbdkcs2pzjdfun5lp.jpg

pdn5tgkjoua6qwghsm98c2xy.jpg

vk4egzhfrfowpukcplbnxhet.jpg

1aenbg9dvqzmnfqbohscrk5l.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.