“BEYLİKDÜZÜ’NDE SANATI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“BEYLİKDÜZÜ’NDE SANATI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Beylikdüzü Heykel Sempozyumu, sergi açılışı ve kapanış töreniyle noktalandı.

 ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla düzenlenen sempozyum kapsamında9 heykeltıraşın metal ve ahşap materyallerden oluşturdukları eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılış konuşmasında Türkiye’nin geçtiği zorlu dönemde, sanatsal buluşmaların güç ve umut verdiğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ülkemiz derin bir yoksullukla karşı karşıya. Kara kış seferberliği ilan etmiş durumdayız. Geleceğe dönük kaygı ve endişeler taşıyan halkımızın her türlü ihtiyacında yanında olmaya devam edeceğiz. Beylikdüzü’nde ruhumuzu iyileştirmek için sanatın gücünden faydalanıyoruz. Bu sebeple Beylikdüzü’nde asla sanatsız kalmayacağız. ” dedi.

Sanatı ve sanatçıyı her alanda desteklemeye devam eden Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla düzenlediği 6. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu, kapanış töreni ve sergi açılışıyla sona erdi. 1-15 Aralık tarihleri arasında 9 heykeltıraşı bir arada üretmeye davet eden sempozyumda, metal ve ahşap materyallerden yapılan eserler, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, sempozyum boyunca sanatçı Tayfun Karadeniz eğitmenliğinde 300 çocuğun katılımıyla gerçekleşen seramik atölye çalışmalarından çıkan eserler de sergilendi. Sempozyum kapsamında ayrıca; Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Doç. Ömer Emre Yavuz, Prof. Dr. Refa Emrali ile sanatçı ve yazar Emre Zeytinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen söyleşilerde, heykel sanatının kent kimliği ve bir kentin tasarımındaki önemine dair konular tartışıldı.

“Sanatsal buluşmalar bize güç ve umut veriyor”

Açılış konuşmasında Türkiye’nin geçtiği kriz döneminde sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ülkemiz derin bir yoksullukla karşı karşıya.Kara kış seferberliği ilan etmiş durumdayız. Geleceğe dönük kaygı ve endişeler taşıyan halkımızın her türlü ihtiyacında yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, Beylikdüzü’nde ruhumuzu iyileştirmek için sanatın gücünden faydalanıyoruz. Bu sebeple Beylikdüzü’nde asla sanatsız kalmayacağız. Sanatsal buluşmalar bize güç ve umut veriyor.” dedi. Başkan Çalık konuşmasında, “2014 yılında Ekrem İmamoğlu Başkanımızın öncülüğünde Beylikdüzü'nde başlattığımız Heykel Sempozyumu’nun bu yıl 6.’sını düzenledik. Sempozyum kapsamında 6 yılda, 43 değerli sanatçıyı Beylikdüzü’nde ağırladık. Heykeltıraşlar ilçemizin parklarına, bulvarlarına ve kültür merkezlerine 43 eser hediye etti. Bu yıl da 9 heykeltıraşımızın Beylikdüzü’nde ürettiği eserleri halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanatın ve sanatçının yalnız bırakıldığı bu dönemde, heykelden resme, müzikten sahne sanatlarına farklı disiplinlerde sanatsal üretimi desteklemeye, 7’den 77’ye tüm halkımızın sanatsal aktivitelere erişimini sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çocukların eserleri Yaşam Vadisi’ni renklendirecek

Sempozyum kapsamında sanatçı ruhlu çocukların da unutulmadığını dile getiren Çalık, “Bu yıl, ilçemizde yaşayan 7-14 yaşları arasındaki 300 çocuğumuz da, sempozyum dahilinde verimli atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Çocukların kil tabakalara yaptığı eserler, değerli sanatçı Tayfun Karadeniz tarafından sütunlara yerleştirilecek ve önümüzdeki günlerde Yaşam Vadisi’nde sergilenecek.” dedi. Başkan Çalık sergi açılışında aynı zamanda, sempozyum boyunca emek veren heykeltıraşlar; Ayhan Yılmaz, Çiğdem Öz, Ferit Yazıcı, Halil Fırat Uysal, Özcan Özkarakoç, Saim Gökhan Ercan, Selçuk Yılmaz, Sevgi Karay ve Tayfun Karadeniz’e plaket ve çiçeklerini takdim ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

beylikduzunde-sanati-desteklemeye-devam-edecegiz-4-800x534.jpg

beylikduzunde-sanati-desteklemeye-devam-edecegiz-800x549.jpg

beylikduzunde-sanati-desteklemeye-devam-edecegiz-12-800x534.jpg

beylikduzunde-sanati-desteklemeye-devam-edecegiz-6-800x533.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.