Beyoğlu Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Beyoğlu Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY, GÖREVİ HAYDAR ALİ YILDIZ’DAN DEVRALDI

İstanbul’da 30 yılın ardından AKP’den CHP’ye geçen Beyoğlu’nda seçimi kazanan İnan Güney, sabah saatlerinde mazbatasını ilçe seçim kurulundan aldıktan sonra görevi devralmak için Şişhane’de bulunan Beyoğlu Belediyesi’ne geçti. Belediye önünde düzenlenen törene CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu da katıldı.

“BEYOĞLU HALKI SANDIKTA, GEÇİNEMİYORUZ, SOSYAL DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR DEDİ”

Tören öncesi horon ve halk oyunları gösterisi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından kürsüye çıkan İnan Güney, Beyoğlu halkına teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Beyoğlu Belediyesi, Türkiye’nin ilk belediyesi. Kurulduğu tarihten bugüne ilk belediye başkanından, son belediye başkanı sayın Haydar Ali Yıldız’a kadar emek veren tüm belediye başkanlarına, tüm personele teşekkür ediyorum. Biz, yapılan tüm iyi işlerin takipçisi, tüm iyi işlerin devamcısı olacağız. Beyoğlu halkı sandıkta bir şeyler söyledi, sandıkta hepimize bir mesaj verdi. Beyoğlu halkı bize ‘artık partizanlıktan bıktık’ dedi, Beyoğlu halkı ‘artık bizi ayrıştırmayın, bizi farklılıklarımızla kabul edin’ dedi. ‘Bizi farklılıklarımızla kabul edip sorunlarımızı çözün’ dedi. ‘Okmeydanı bölgesi kentsel dönüşüm sorunumu artık siyasetin sömürü alanından çıkarıp, çözün’ dedi bize. Yine Tophanesi’nden Sütlücesi’ne, Halıcıoğlu’ndan Okmeydanı’na insanlar artık otopark sorunumuzu çözün komşu komşuyla kavga ediyor’ dedi. Yine Beyoğlu halkı ‘geçinemiyoruz’ dedi. ‘Sosyal dayanışma ihtiyacımız var’ dedi. Beyoğlu halkı, belediyeyi bu zor günlerde yanında görmek istediğini belirtti. Yine gençlerimiz iş, aş sorunuyla boğuşan gençlerimiz, mesleği olmayan gençlerimiz, sosyalleşmek isteyen gençlerimiz ve sürecin ilk gününden itibaren yüreklice yanımızda olan gençlerimiz… Ben Beyoğlu’nun gençlerine selam olsun diyorum. Onlara hizmet etmek bizim boynumuzun borcu olacak diyorum.”

BEN BEYOĞLU’NA BAŞKANLIK YAPMAYA DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİM”

5 yıl boyunca bütün enerjisini Beyoğlu halkının sorunlarını çözmek için harcayacağını dile getiren Güney, “Emekliler pazarda, sokakta yolumuzu çevirdi, destek olmamızı istedi. Yine çocuklarımız sokaklarında oyun sahası, park, futbol sahası istedi bizden. Belediye işçilerimiz ‘parayı pulu bir yere bıraktık, insanca muamele görmek istiyoruz’ dedi. ‘Kasımpaşa sahili artık ranta değil, halka açın’ dedi. Can dostlarımıza sahip çıkın, veterinerlik hizmetine çağ atlatın dedi Beyoğlu’ndaki komşularımız. ‘Kimliksizleşen Beyoğlu’nun kimliğini geri getirin’ dedi. ‘Yine kültür sanatın başkenti yapın’ dedi. ‘Yine festivallerin coşkusu bu sokaklarda yaşansın’ dedi. Ve 45 mahalle birden ‘artık bu yollarımızı yapın, yürünemeyecek halde yollarımıza hizmet edin’ dedi değerli yurttaşlarım. Ben pazar günü bu mesajı aldım. Ben bu mesajı başucu kitabım yaptım. Ben bu mesajı 5 yıllık yol haritam yaptım. 5 yıl bütün derdim, çabam, enerjim, Beyoğlu halkının bu sorunlarını çözmek için olacak. ‘Gecemi gündüzüme katacağım, bu sorunları çözeceğim. Bu sorunları çözmek için bütün enerjimi sarf edeceğim.

“BEYOĞLU HALKINA LAYIK BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM”

Sorunları büyük bir birliktelikle çözeceklerini söyleyen Güney konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Biz bu sorunları büyük bir birliktelikle çözeceğiz. Ben buna Beyoğlu birlikteliği dedim. Bu Beyoğlu birlikteliğini biz 45 mahalleyle birlikte oluşturduk. Biz Beyoğlu birlikteliğini Alucralı hemşehrilerimizle, Sivaslı hemşehrilerimizle, Mardinli kardeşlerimizle, Aksekili, Rizeli, Samsunlu, Batmanlı komşularımla biz Beyoğlu birlikteliği oluşturduk. Biz yine çocuklarla, gençlerle, emeklilerle, kadınlarla, esnafla, sanatçılarla bir Beyoğlu birlikteliği oluşturduk. Bu birliktelik, Beyoğlu’nun önümüzdeki 5 yılına damga vuracak, çözülmedik sorun, sıkmadık el bırakmayacağız. ‘Aşk ile olmalı, yürek ile olmalı’ demiş şair. Ben de şunu söylüyorum, doğup büyüdüğüm mahalleme, sokaklara, ilçeme ben aşk ile yürek ile hizmet etmek için yola çıktım. Beyoğlu halkı beni bu göreve layık gördü ben de onlara layık bir belediye başkanı olmak için var gücümle çalışacağım.”

Belediyenin önünde yapılan konuşmaların ardından İnan Güney, devir teslim için başkanlık makamına geçti. Düzenlenen devir teslim töreniyle Güney, görevi Haydar Ali Yıldız’dan devraldı.

adsiz-tasarim.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.